Naslovna / Bonus za dušu / Fantastična priča o velikanu
FBI Dosije Tesla
Fantastična priča o velikanu FBI Dosije Tesla

Fantastična priča o velikanu
FBI Dosije Tesla

Pored igre na sceni tipične za teatar, Karajlić je vešto uklopio muzičke numere, snimljene scene koje se projektuju na pet platana tokom predstave, svetlosne efekte, scenografiju i animaciju i efekte, urađene u tehnologiji najnovije generacije, barem u ovom delu Evrope.

Posle premijere u Novom Sadu, mnogi iz publike su rekli – kao da smo gledali film uživo!

Dr Nele Karajlić je napisao scenario i režijski spojio filmske scene, muziku, ples i teatar, poveo publiku na putovanje kroz Teslin život, dan kada je preminuo, a zatim i u snove policajca Nika Nelsona (igra ga sam Karajlić), u kojima komunicira i sa Teslom i Markom Tvenom. Jer, i sam Tesla je bio čovek koji mislima putuje kroz vreme, i za kojeg mnogi kažu da je samo fizički umro. Jer, duše su neuništive, a što čovek u mislima vidi, to je istina i to može stvoriti.

Ovo je fantastična priča u kojoj se sve događa tokom jednog dana, 7. januara 1943. godine, u Njujorku, kada je fizička smrt genija i naučnika pokrenula nemilosrdnu trku svetskih obaveštajnih službi za Teslinim tajnim oružjem koje bi moglo da promeni tok Drugog svetskog rata. I čovečanstva uopšte.