Naslovna / Bonus za dušu / Fantastična priča o velikanu
FBI Dosije Tesla
Fantastična priča o velikanu FBI Dosije Tesla

Fantastična priča o velikanu
FBI Dosije Tesla

Privlačila ga je meditacija, budizam, možemo reći da je neke tehnike rada na sebi, koje su danas vrlo popularne, primenjivao kao nešto najprirodnije. Umeo je da umiri otkucaje srca, dugo bude pod vodom bez kiseonika. Video je i razumeo razne energije svuda oko nas, pa i onu u svakom čoveku koje razmenjujemo, a da ih nismo svesni.

I, ono što je Nele Karajlić posebno istakao: bio je čovek mira, vizionar, neobičan u svojoj običnosti, neverovatna inteligencija zauvek u mislima sa rodnim Smiljanom. Ali, i magnet za razne tajne službe i svetske sile zbog svih svojih ideja o kojima je govorio, pa i „tajnom oružju“. Šta je od dokumenata o velikom delu Tesle sačuvano, ima li nečeg sakrivenog, uništenog? I koliko je uopšte čovek koji je većinu informacija, planova i slika držao u glavi, preneo na papir i ostavio posle smrti?

Takav Tesla jeste čovek o kojem je Nele napisao scenario za pozorišni spektakl „FBI Dosije Tesla“. Veliki Tesla, smatra Nele, zaslužio je u ovoj 2016-toj, 160 godina od rođenja, veliki spektakl. Napisao, i sa ekipom saradnika i postavio „na noge“ neverovatnu predstavu.