Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / Guča u Beogradu, prednovogodišnje zagrevanje
Šampioni trube
Guča u Beogradu, prednovogodišnje zagrevanje Šampioni trube

Guča u Beogradu, prednovogodišnje zagrevanje
Šampioni trube

Spektakl najboljih, nagrađenih, trubačkih orkestara i srpske tradicije u Beogradu, u Centru Sava, četvrtak 29.12.2016. u 20 časova

Najbolji i višestruko nagrađeni trubači: orkestar Ekrema Mamutovića iz Vranja (Šampion šampiona Guče 2016.), orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana (najbolji orkestar Guče 2016.) i orkestar Saše Krstića iz Surdulice (zlatna truba Guče 2016.), biće gosti Beograda i izvešće najpopularnije trubačke kompozicije i uvesti nas u prednovogodišnje slavlje. Uz trubačke hitove, spletove narodnih kola Akademskog kulturno umetničkog društva „Lola“, srpske nošnje, i tradicionalne pesme na najlepši mogući način publiku i one koji poštuju srpski melos i tradiciju uvešće u proslavu naredne i nadamo se uspešne Nove 2017. godine.

Biće ovo beogradski spektakl posvećen dragocenom instrumentu zbog čijeg zvuka i atmosfere koju orkestri stvaraju, mnogi turisti iz daleka dolaze u Srbiju, neretko i više puta. Guča se daleko „čuje“ a ovog puta u prestonici na neobičan način i uz prilagođen repertoar kako bi svi posetioci 29. decembra uživali u beogradskom Sava Centru.

orkestar-ekrema-mamutovica

Trubački orkestar Ekrema Mamutovića

Trubački orkestar Ekrema Mamutovića

ŠAMPION Guče, najbolji među najboljima, majstor nad majstorima, Ekrem Mamutović iz Vranja, na prvom ovogodišnjem takmičenju majstora trube, 56. Sabora trubača u Guči, odneo je pobedu i osvojio statuu “Desimir Perišić”.

orkestar-bojana-ristica

Trubački orkestar Bojana Ristića Ristića (Bojan Ristić brass band)

Trubački orkestar Bojana Ristića (Bojan Ristić brass band)

Orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana osvojio je prvo mesto na manifestaciji Najbolji trubački orkestar Guče za 2016.godinu, a Bojan Ristić je u kratkom periodu izgradio bogatu muzičku karijeru.

orkestar-sase-krstica

Trubački orkestar Saše Krstića

Trubački orkestar Saše Krstića

Po treći put najbolji trubač 56. Sabora u Guči. Pobednik u svim konkurencijama mladih trubača i u Surdulici i u Guči! Gde god je do sada na trubačkom takmičenju ovaj dvadesetrogodišnjak ukrstio svoju trubu sa drugima, pobedio je. Na Balkanskom festivalu trube u Zaječaru, proglašen je za Kralja trube. Za ovog momka vlada nepodeljeno mišljenje da je danas najtalentovaniji trubač na jugu Srbije.

Karte na blagajni Centra Sava i na svim Eventim prodajnim mestima mogu se kupiti po ceni od 800, 1200 i 1500 dinara.