Naslovna / Važno mi je / Karijera i novac / Kako da ostanete smireni
pod pritiskom svoje okoline
Kako da ostanete smireni pod pritiskom svoje okoline

Kako da ostanete smireni
pod pritiskom svoje okoline

Sposobnost da ostanete mirni pod pritiskom, veliki je preduslov za uspeh. “LinkedIn Plus” je objavio devet saveta kako da upravljate svojim emocijama i budete korak bliže uspehu

Šta rade uspešni ljudi:

1. Cene ono što imaju

Razmišljanje o tome na čemu ste zahvalni smanjuje hormon stresa za čak dvadeset tri odsto. Ljudi koji ovo rade svakodnevno, raspoloženiji su, imaju više energije i fizički se osećaju bolje.

2. Izbegavaju sumnju

Naročito izbegavaju pitanje: “Šta bi bilo…”? Takva pitanja su ulje na vatru, jer ćete u glavi početi da smišljate milion različitih loših varijanti i nećete imati dobar fokus da držite stvari pod kontrolom.

3. Pozitivni su

Pozitivne misli su ključ za otvaranje vrata životu bez stresa. Pronađite pozitivnu misao na koju ćete usmeriti pažnju. Kada imate loš dan, setite se nečeg lepog što vam se dogodilo, ili se fokusirajte na lep događaj koji tek treba da se dogodi.

4. Nestanu

Studije pokazuju da male pauze smanjuju stres. Tako da, za početak, isključite sve uređaje kada pauzirate. Činjenica da ste svima dostupni 24 sata, sedam dana u nedelji, je uznemirujuća.