Naslovna / Kolumne / Ivana Đorđević / Kolumna
Ti si zaboravio kako ja izgledam, jel?
Kolumna Ti si zaboravio kako ja izgledam, jel?

Kolumna
Ti si zaboravio kako ja izgledam, jel?

Zanimljivo je da bez obzira kako ste s nekim završili, tokom vremena postane potpuno nebitno i ko je koga, i zbog čega ostavio. Jedan događaj – prava anegdota, kojem sam lično prisustvovala, bukvalno me od srca nasmejao.

Njih dvoje su završili odavno. Živeli su zajedno, on je hteo da je ženi, zakazali svadbu, ali jednom njenom odlukom sve je puklo, tako jako da se više nikad ne sastavi. Nastavili su poslovno da sarađuju, jer su im interesi dovoljno isprepletani, pa je to bila najbolja opcija po oboje.

Sledeća priča se dešava posle dužeg vremenskog perioda. Na poslu, njih dvoje opet zajedno. On popio malo, i krenulo zadirkivanje. Ona se opire, ali joj negde, vidi se, drago. Na kraju, kada je to već uzelo maha i kada se prešlo na konkretnije predloge, čujem je ja:
– Ti si zaboravio kako ja izgledam, jel?

On izgleda želi čovek da se podseti. Iako su oboje sada srećno zauzeti.
To vam je, zapravo, kao sok od manga. Nema ga tako često i nema ga svugde, ali ako budete u prilici, nećete propustiti da opet osetite taj slatkast ukus.

Inače, legenda kaže da vam pogled uvek ide tamo gde ne možete da budete i da što vas više neko juri, sve više se povlačite i krijete. Žene tu imaju nekakvu svoju taktiku jer misle da to zadirkivanje ume da bude simpatično, ali ne u beskonačnost, i ne bez smisla. Jer, žene vole muvanje, ali vole i konkretna rešenja. Vole kada ih muškarac uzme za ruku i kaže – “Ti ideš sa mnom”. I legenda kaže da se to jednoj ženi stvarno i desilo 🙂

Danas realno mnogo priče, mnogo dopisivanja, a od puke realizacije ništa. Ono što je nekada bilo predjelo, servira se kao glavno jelo. Retko ko prirodnim putem može da zavoli nekoga. Sramota da kažeš da voliš, valjda je to dokaz da nemaš pojma sa životom – kad pokažeš nekome ljubav. Što veze s mozgom nema, nego je takva moda došla. Da budeš cool.

Ovo dvoje su mi i dalje enigma. Kako je moguće da joj je vremenom prešao preko neoprostive stvari, samo zato što je dobra riba? Ili valjda vreme obriše sve one loše konotacije i ljubav, ako je bila, promeni agregatno stanje, ali nikad potpuno ne nestane.

Nisu bili na kraju zajedno. Iako je on zažario okicama na nju kao mače na muškatlu. I iako se ona kikotala kao lud na brašno. Ona je produžila svojim putem, a on je ostao sa par njih da pričaju o pecanju.
Ali ostala je anegdota kako se pozdravljaju dvoje bivših kada bi jedan opet:
– Ti si zaboravio kako ja izgledam, pa bi da se podsetiš?
I kamo sreće da ljudi češće vežbaju ljubav, a manje pametuju, zadirkuju i obećavaju.
Žene bi bile raspoloženije, a muškarci voljeniji.
I onda bi svima bilo jasno zašto predjelo, ipak, ne može da zameni glavno jelo.

Piše: Ivana Đorđević