Naslovna / Otvoreni um / Kako da prepoznate kada se nekome dopadate
Telo sve govori
Kako da prepoznate kada se nekome dopadate Telo sve govori

Kako da prepoznate kada se nekome dopadate
Telo sve govori

Kada pogledate osobu u celini, posmatrajući njegove pokrete i reči istovremeno, shvatićete da sve što vas zanima o osobi možete lako sami da zaključite. I to sve zahvaljujući – govoru tela

Postoje tajni seksualni signali koje odašiljete i koje treba da razumete kada neko flertuje s vama. Slično kao i kada su u pitanju ostali znakovi neverbalne i telesne komunikacije, ovi signali se mogu uvežbati i slati svesno i namerno, ali u najvećem broju slučajeva spontane komunikacije se šalju instinktivno i na predsvesnom su nivou.

Dodir

Žene: Dodir je sredstvo kojim žene osvajaju za razliku od muškaraca. One koriste ovo “sredstvo” kada žele da skrenu pažnju na sebe.
Muškarci: Dešava se da muškarci pogrešno razumeju ženski dodir, jer je njihov deo mozga koji kontroliše emocije i pamćenje drugačije programiran. Naime, većina muškaraca će dodir automatski razumeti kao spremnost žene za intimniju komunikaciju nego što to zaista jeste.
S druge strane, muškarci ne koriste dodir kada hoće da privuku pažnju suprotnog pola, već to rade vizuelno, pogledom.

govor-tela-1

Većina žena zna da kontaktom očima mogu da pobude muškarčevu pažnju

Oči

Žene: Kad žele da zavedu muškarca, gledaće ga širom otvorenih očiju. Većina žena zna da kontaktom očima mogu da pobude muškarčevu pažnju, ali je manje poznato da na taj isti način bude i muškarčeve hormone.
Dok žena govori i gleda gore i desno, to može da znači dve stvari.
Najpre, na ovaj način se otkriva površina beonjače i žena može nesvesno pokušava da ukaže na svoje zdravlje i mladost. Zbog toga ovi pogledi uglavnom bude interesovanje kod muških sagovornika.
Muškarci: Kod pripadnika ovog pola lako možete proveriti da li je zainteresovan za vas ukoliko obratite pažnju na veličinu njegovih zenica. Naime, kod muškaraca se one u ljubavnoj komunikaciji značajno šire.