Kako da prepoznate kada se nekome dopadate Telo sve govori

Kako da prepoznate kada se nekome dopadate
Telo sve govori

Treptanje

Žene: Kada se zenice rašire, veća količina svetlosti ulazi u naše oči što izaziva treptanje.
Kako na ovaj način možete da proverite da li je osoba koja vam se dopada zainteresovana za vas?
Pokušajte da češće trepćete a ako je dopadanje uzajamno, druga osoba će nesvesno usaglasiti broj treptaja sa vašim (počeće više da trepće). Na taj način će se povećati privlačnost između vas dvoje.

Pažnja! Ne treba preterivati sa treptanjem jer to nekada može da ima suprotan efekat i deluje čudno osobi prekoputa vas.

Podizanje obrva

Ovo nije svesna radnja i možda do sada nikada niste obratili pažnju na to. Ali, možete da pokušate ovaj mali trik. Naime, kad vidimo nekoga ko nam se dopada, naše obrve se nesvesno izvijaju nagore u luk. Ako je osoba zainteresovana za nas, ona će nam takođe odgovoriti izvijanjem svojih obrva. Međutim, s obzirom da ovaj trenutak traje samo nekoliko sekundi može da se dogodi da osoba koja vam se sviđa i ne stigne da ga uhvati. Ako želite da pokušate da kontrolišete situaciju i dobijete pravi odgovor, najbolje bi bilo da sačekate da vam se pogledi sretnu, a da zatim blago izvijete obrve. I sačekate reakciju!

govor-tela-2

Vodite računa o tome da reagujete samo na pozitivne znakove govora tela

Oponašanje

Psiholozi tvrde da vas ništa neće tako dobro povezati sa osobom koja vam se dopada kao kada se odzivate na njeno ponašanje. Šta to znači?
Jednostavno kopirajte njeno/njegovo ponašanje, tj. oponašajte postupke. Na primer, ako se nagne prema vama, učinite to isto. Ako se povuče nazad, povucite se i vi.

Vodite računa o tome da reagujete samo na pozitivne znakove govora tela i ne budite previše upadljivi. Možete na primer da sačekate pedesetak sekundi pre nego što ispratite pokret vašeg sagovornika.

Podešavanje

Obratite pažnju u kom su položaju stopala i ruke osobe koja vam se dopada. Ljudska bića teže da podešavaju svoje pokrete i položaj tela prema osobi za koju su zainteresovana. Ako nam se neko dopada, najčešće ćemo usmeriti naš pogled, ali i telo prema njemu. Ovaj stav utiče na drugu osobu, iako ona nije svesna zašto se to dešava. Podešavanje je jedno od najvernijih pravila za tačno tumačenje govora tela.

Tekst: Isidora Miletić
Antistres misao