Naslovna / Dobre priče / Dr Nenad Stanković
MOJE FORMULE USPEHA
Dr Nenad Stanković MOJE FORMULE USPEHA

Dr Nenad Stanković
MOJE FORMULE USPEHA

Iako je kalendarski na početku karijere, kako se to “obračunava” u medicinskim krugovima, gde osnovno učenje i usavršavanje traje do srednjih godina, dr Nenad Stanković, vlasnik Estetskog centra Estera, već godinama predaje na prestižnim svetskim manifestacijama. Ove godine je po treći put predavač na godišnjem Svetskom kongresu estetske i anti-aging medicine u Monte Karlu. Za naš portal otkrio je “formule” koje su njegova motivacija za uspeh

Primarni cilj. Kao jednu od osnovnih formula za uspeh naš sagovornik navodi – primarni cilj, a kao ilustraciju toga knjigu “Najbogatiji čovek Vavilona“. Ukoliko je niste čitali, dobro je znati da je reč o trojici prijatelja od kojih je jedan izuzetno bogat a druga dvojica, vrsni umetnici u svom poslu, ali nedovoljno uspešni u finansijskom pogledu. Zašto? Najbogatiji prijatelj objašnjava da je svako dobar u onome čemu posveti vreme i pažnju.
– Na osnovu toga, kaže dr Stanković, ako se fokusirate na nešto, onda ćete u tome zaista i biti dobri. Od onog trenutka kada sam osetio želju da se bavim ovim poslom, tome sam posvetio svoju punu pažnju i kontinuirano radio na tome da budem što bolji.

Stalno usavršavanje. Dr Stanković se priseća situacije iz svog života koja je velika pouka za sve one koji misle da su sa diplomiranjem stekli sva potrebna znanja i da je to kraj učenju.
– Jednom sam na ulici sreo koleginicu sa fakulteta (tada sam već držao predavanje za jednu firmu), koja me je pitala: „Kako to da ti već držiš predavanja, a u isto vreme smo završili fakultet?“
Ali, za mene završetak fakulteta nije bio moj kraj, već samo početak.
Nakon toga pročitao sam na desetine knjiga iz oblasti estetske medicine, konstantno se edukujem, istražujem nove opcije jer se u mom poslu stalno pojavljuje nešto novo.
Nedavno su mi se, na primer, javile kolege iz Indije koji rade nešto interesantno i predložili mi da dođem na edukaciju. Ne znam da li je poznato da je najviše doktora koji se u svetu bave medicinom poreklom iz Indije. Tako da je to još jedna prilika za mene da naučim nešto novo, da USAVRŠAVAM svoje znanje.

estera

Manuelna spretnost kao rezultat talenta ali i prakse

Manuelna spretnost. Za estetsku medicinu, posebno za krajnji rezultat jednog tretmana izuzetno je važna kinestetička sposobnost da se oseti prostor, odnosi između određenih stvari u prostoru i manuelna spretnost. Zašto?
Sasvim jednostavno.
– Kada govorimo generalno o estetskoj medicini, i muškarci i žene dolaze da bi poboljšali svoj izgled, ali treba proceniti u kojoj meri je to potrebno, kako uraditi da to bude simetrično, a ne napadno. Većinom se to radi na jedan mehanički način, na osnovu crteža, šeme i tačaka gde treba da se interveniše.
Meni je važno da najpre uradim procenu lica, a za to je potrebno i iskustvo, ali i želja da svaka intervencija ima smisao. Naime, naša leva i desna strana nisu iste, iako su slične, a u estetskoj medicini suština je da se postigne simetrija i ravnoteža, posebno kada je reč o radu na određenim regijama, kao što su usne, nos, čelo, jagodice…
Manuelna spretnost i kinestetička sposobnost su sa jedne strane i TALENAT, a sa druge i rezultat prakse i usavršavanja kojima se dr Stanković potpuno posvetio.