Naslovna / Bonus za dušu / Kako nahraniti čula u Valjevu
NEW JAZZ MOMENT
Kako nahraniti čula u Valjevu NEW JAZZ MOMENT

Kako nahraniti čula u Valjevu
NEW JAZZ MOMENT

Valjevo će po 33. put biti antistresna destinacija za sve one koji vole džez muziku. I ne samo za njih, već sve koji se opuštaju i napajaju pozitivnom energijom na besprekorno organizovanim kulturnim manifestacijama.

Zašto je dobro da i vi budete u publici festivala “NEW JAZZ MOMENT“ koji počinje u četvrtak, a završava u subotu, 27. maja?

Prvo, spisak učesnika džez festivala je impozantan, kako za one koji džez obožavaju tako i ta sve kojima se malo ili nimalo sviđa, ali znaju šta je muzika koja ima umetničku vrednost. Odnosno, kada su tonovi koje čujemo važniji od golišavosti na sceni, koja je na žalost često bitnija od onoga što muziku zapravo čini.

Irena Blagojević, Jelena Kovačević i Anđelka Simić

Irena Blagojević, Jelena Kovačević i Anđelka Simić

Samo u uvodnom delu programa “Dame pevaju džez”, prvog dana festivala, čekaju vas nastupi Irene Blagojević, Jelene Kovačević, Anđelke Simić.

Zatim, tokom sledeća dva dana, planirana su po tri koncerta dnevno na 3 lokacije. Kako je najavljeno, nastupaće Edith Letner (Austrija), Slobodan Trkulja kvintet, Miško Plavi trio i Vasil Hadžimanov, zatim  Miroslav Tovirac sa svojom specijalnom gošćom Lenom Kovačević,  Del Arno Bend, Vlatko Stefanovski trio i na kraju programa Eyot.

Edith Letner, Slobodan Trkulja kvintet, Miško Plavi trio i Vasil Hadžimanov i Eyot

Edith Letner, Slobodan Trkulja kvintet, Miško Plavi trio i Vasil Hadžimanov i Eyot

I ne samo to – deo festivala je i izložba vrhunskih džez fotografija. A to da je Valjevo spremno da gostima pruži maksimum, to se podrazumeva.

Jer, festival se održava pod pokroviteljstvom grada Valjeva, ali i uz punu podršku privrednika tog kraja. A zna se da tamo i domaćini i gosti, umeju i mogu da se opuste i uživaju!