Naslovna / Otvoreni um / Bez granica / “Solo” istraživanje
PUTOVANJE KAO PRILIKA ZA LIČNI RAZVOJ
“Solo” istraživanje PUTOVANJE KAO PRILIKA ZA LIČNI RAZVOJ

“Solo” istraživanje
PUTOVANJE KAO PRILIKA ZA LIČNI RAZVOJ

Istraživanja su dokazala da je „solo“ putovanje jedan od najboljih načina da pronađete svoje JA, svoju svrhu, kao i da osetite unutrašnji mir. Kada putujete sa prijateljima ili partnerom, obično se posvećujete zajedničkim aktivnostima i interesovanjima. Ako želite da putovanje iskoristite kao šansu za lični razvoj – putujte sami

Ovakvo iskustvo može vam doneti velike preokrete, neočekivane poslovne prilike, kao i promene uverenja koja su vas blokirala u nekom segmentu života koji ste želeli da razvijete.
Kada putujete samostalno, oslanjate se isključivo na sebe i prvenstveno razvijate:

1. Samopouzdanje
Kada odete na „solo“ putovanje, izlazite iz svoje sigurne zone i pomerate „granice udobnosti“. Postoji mogućnost da u ćete u početku osećati nemir, nervozu i strah od nepoznatog. Međutim, onda kada se zaista usudite da dopustite sebi da probate nove stvari, upoznate nove ljude i kulture, počećete sami sebe više da poštujete. Divićete se sopstvenoj hrabrosti i spontanosti, i u skladu sa tim postepeno će vam jačati i samopouzdanje.

2. Identitet
Sami birate svoju ulogu tokom putovanja!
Birate aktivnosti kojima želite da se posvetite, čime razvijate svest i identitet, potencijalne talente i zaboravljene veštine. Samostalno putovanje vam pruža slobodu da ostvarite svoje dosadašnje snove, kao i da kreirate nove.

3. Zahvalnost
Putovanje je avantura koja će vam doneti sposobnost da budete zahvalni na svom životu, na tome gde se nalazite i šta imate. Izgradićete i ojačati svoju ličnost i naučiti kako da uživate u svakom iskustvu.
„Solo putnici“ su osobe koje istražuju i osećaju sve vrste ukusa, mirisa i dodira. Što više spoznaju sami sebe, sve više osećaju povezanost sa drugima. Rezultat transformacije posle „solo“ putovanja je sličan kao posle terapeutske seanse – menja se perspektiva i zaboravlja na egocentričnost.

“Open your heart and mind to give and receive.”

Tekst: Izabela Rajić