Naslovna / Bonus za dušu / Kako nahraniti čula u Valjevu
NEW JAZZ MOMENT
Kako nahraniti čula u Valjevu NEW JAZZ MOMENT

Kako nahraniti čula u Valjevu
NEW JAZZ MOMENT

Da će to biti zaista dani uživanja u muzici, potvrđuje i izbor za novog umetničkog direktora džez festivala. Od ove godine to je Milan Đurđević, prvi čovek izuzetne grupe “Neverne bebe”, koji se neprekidno trudi da u svom rodnom gradu napravi muzičke događaje dostojne pažnje ne samo domaće javnosti, one čija je umetnička vrednost nesumnjiva.

Lena Kovačević, Del Arno Bend, Vlatko Stefanovski trio

Lena Kovačević, Del Arno Bend, Vlatko Stefanovski trio

Ove godine festival je primetno osvežen okretanjem ka „world music“ konceptu osmišljavanja programa. Čine ga razni stilovi, a kvalitet je primaran. Zato i nije za čuđenje ako uskoro valjevski džez festival postane mnogo, mnogo više od kulturnog događaja u tom delu Srbije, i ugosti publiku iz inostranstva.

To kaže i Milan Đurđević:

“Želja nam je da za koju godinu odabrana publika iz regiona zabeleži Valjevski Jazz festival na mapi manifestacija ovog tipa koje se ne propuštaju, kroz koja će muziku živeti čitav grad i doneti jednu sasvim novu energiju“.

plakat

Znamo kako Milan razmišlja, koliko o muzici zna i ume, zato i preporučujemo da provedete tri  sadržajna dana u Valjevu. Da nahranite uši kvalitetno složenim notama, vrhunski odsviranim i otpevanim. Znamo i čega sve ima u Valjevu, pa ćete sigurno moći da nahranite i ostala čula.