zena_antistres

5 načina da upadneš i
5 načina da izađeš iz vrtloga stresa
POBIĆU VAS SVE

To je izgovorila i izašla iz prostorije gunđajući: “Ili ću sebe ubiti“. A onda je plakala, nervirala se, jela sebe i sve oko sebe. Kako mnoge žene danas dođu do takvog nivoa stresa da izgovaraju ove rečenice kao „dobar dan“?

DECA I PORODICA PRE SVEGA: U poslednje vreme srećem veliki broj vrlo obrazovanih, vrednih i nekada snalažljivih žena koje su u jednom trenutku svoju karijeru, obrazovanje, posao, svoje potrebe za druženjem, stavile daleko iza potreba porodice. Da, deca su bila mala, tako slatka, a prisustvo majke dragoceno. Podrška supruga ogromna. Da, draga, možda nije loše da ostaviš posao i budeš uz decu… dok ne porastu.

MOGU SAMA: I tako su posao zamenile kućom. Svaka žena zna da tu uvek ima posla, i da se na žalost većina urađenog ne primećuje. Nagrade nigde. Sve što možeš da uradiš umesto njih, radiš. Sportovi, muzika, rođendani. Svuda ih vodiš da „se socijalizuju“. Čestitke! Živiš sa prinčevima i princezama vrlo brzo jer si ih tako naučila, da požele, puknu prstima i smišljaju dalje.

IMA VREMENA ZA MENE: Naučili su da si stub porodice, nema potrebe išta menjati. Muž ispija kafe sa poslovnim partnerima, opušta se s prijateljima, a ti? Znaš da pričaš samo o porodici. Ima vremena, jednom ćeš imati opet vremena za sve.

IMAJU RAZUMEVANJA: Što su starija, deca sve manje, u većini slučajeva, shvataju da si i ti nekada bila drugačija. Da si imala neke snove i želje, omiljena mesta, društvo za zezanje. Oni misle, jer si tako izabrala, da si oduvek želela da budeš samo mama i supruga, a realno, kakav je to posao biti žena, majka, domaćica? Pih, pa ti realno „ništa ne radiš“. Koliko vas je čulo tu rečenicu?

ĆUTANJE: Ponekad razmišljaš ko je i gde pogrešio, ali kako ne vidiš rešenje, ćutiš. Izbegavaš i sama sa sobom da pričaš o tome. A onda, jednog dana, kad muž primeti da nisi ona stara, kad deca kažu da si dosadna jer si stalno s njima, eksplodiraćeš.

kafa
Skuvaj kafu sebi ujutru pola sata ranije i napravi plan

Hajde, skuvaj sebi kafu ujutru pola sata ranije. I onda:

Pages: 1 2