Naslovna / Dobre priče / Rođendanska nedelja Naxi radija
sa Željkom Bebekom u “Mojih 50”
Rođendanska nedelja Naxi radija sa Željkom Bebekom u “Mojih 50”

Rođendanska nedelja Naxi radija
sa Željkom Bebekom u “Mojih 50”

Ove nedelje Naxi radio proslavlja 23 godine postojanja, a u rođendanskom izdanju kultne radijske emisije “Mojih 50” gost će biti muzička legenda Željko Bebek.

Svojevremeno najveća rok zvezda naših prostora, čovek koji je svojim glasom oplemenio vanvremenske hitove Bijelog dugmeta, a koji i danas nastavlja da nas oduševljava novim pesmama, poput one duetske sa Oliverom Dragojevićem “Ako voliš ovu ženu”, ove nedelje na Naxi radiju podeliće sa slušaocima do sada nepoznate detalje iz svoje višedecenijske karijere.

U emisiji “Mojih 50” Željko Bebek govoriće o druženjima sa Đorđem Balaševićem, Vlatkom Stefanovskim, Viktorijom i brojim drugim značajnim muzičarima, a otkriće i koju pevačicu smatra “domaćom Tinom Tarner”, kao i po kojoj rok grupi pamti vreme kada je služio vojsku u Pirotu 1979. godine.

Po prvi put, Bebek je pričao o tome kako je nastala čuvena pesma “Sinoć sam pola kafane popio”, koju je napisao frotmen Riblje čorbe, Bora Đorđević.

Sreo sam Boru ’89. godine u Sarajevu, u jednom kafiću. Pitao sam ga: “Boro, imaš li neku pjesmu koju bi mi mogao pokloniti da otpjevam, radim novi album?”, odgovorio mi je: “Pričekaj da pogledam ja u tefter”… Izvadio je iz malog džepa tefter, zavrteo nekoliko stranica i rekao: “Može, imam za tebe, piši – Sinoć sam pola kafane popio”.

Bebek kaže da nikada nije zavideo pevačima koju su zauzimali mesto pevača u grupi Bijelo dugme, nakon njegovog odlaska iz benda, ali da mu je žao što nije otpevao jednu pesmu iz kasnijeg opusa ove grupe. O kojoj pesmi se radi saznajte ove nedelje uz “Mojih 50”, koja je na programu Naxi radija i Naxi Nacionala, od ponedeljak 27. novembra do petka 1. decembra, u terminu od 18 časova.

“Mojih 50” možete slušati i online na www.naxi.rs/live, a propuštene emisije možete pronaći i na www.naxi.rs/mojih-50.