Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / Saša Jakšić Žika iskreno sa Aleksandrom Simić
I KAD NISAM DOBRO KAŽEM DA JESAM
Saša Jakšić Žika iskreno sa Aleksandrom Simić I KAD NISAM DOBRO KAŽEM DA JESAM

Saša Jakšić Žika iskreno sa Aleksandrom Simić
I KAD NISAM DOBRO KAŽEM DA JESAM

20. mart u 17 h, TV NAŠA

„Kada me neko pita kako sam, kažem dobro sam. I kad nisam dobro ja kažem da jesam. Jako je važno da to sebi sugerišemo. Od odgovora na pitanje – kako ste, vrlo lako možete da zaključite sa kakvom osobom imate posla“, iskren je Žika Jakšić koji poslednjih meseci osvaja srca gledalaca emisijom Nikad nije kasno koja ima širu poruku od prilike koja je data ljudima da zapevaju ponovo i pokažu svoj talenat.

Žika Jakšić otkrio je kako je podelio kategorije i tipove ljudi i da mu je danas zbog toga mnogo lakše u životu i manje pati. Ko su oficiri, ko civili, a ko su štetočine otkrio je Aleksandri Simić ali i zašto je važno da se družimo sa oficirima.
Nadimak Žika dobio je još kao dete jer se borio za pravdu, nervirao i bio izrazito emotivan. I danas ga nepravda boli ali se, kako kaže, pametnije i realnije bori protiv nje. Smatra da je ipak neophodno da čovek doživi veliki pad kako bi shvatio alhemiju života i prestao da idealizuje život i ljude oko sebe. Danas je zahvalan svojim padovima i greškama i otkriva šta ga čini radosnim u jednom danu.
Važno je da oprostimo i da, čak, teramo sebe na oprost, kaže Žika, jer nas zameranja samo opterećuju i stvaraju nam gorčinu koju samo mi nosimo sa sobom.
Seća se i kako mu je jednom jedan drag prijatelj objasnio da kada ne uspevaš da rešiš problem, da taj problem zapravo i nije tvoj i da ga treba pustiti da se sam reši ili da neko drugi to učini. Od tada se više puta u životu uverio da je to istina.
Aleksandri Simić otkriva i da mu je emisija Nikad nije kasno jedan od dosanjanih i ostvarenih snova i da je srećan, zadovoljan i uživa gledajući je.
Zaključuje da svaka promena kreće od nas samih i da u sebe najpre treba da se zagledamo šta bi to trebalo promeniti a ne kukati na svet koji nas okružuje a da mislimo da smo mi idealni.
Emisija se emituje premijerno u nedelju 20 marta u 17h na TV NAŠA i u repriznim terminima u sredu 23. marta u 13h, i u petak 25. marta u 23 h.