Naslovna / Bonus za dušu / Na tajnom zadatku
Teslino mesto na obali Save
Na tajnom zadatku Teslino mesto na obali Save

Na tajnom zadatku
Teslino mesto na obali Save

– Jela u meniju nisu klasična, već su birani specifični ukusi iz delova sveta u kojima je Tesla živeo, tačnije gradova u kojima je Tesla proveo najlepše dane svog života, od Like, Karlovca, Graca, Budimpešte, Praga, Pariza i Amerike. Osim toga, jedan deo jelovnika je vegetarijanski jer se Tesla u 51. godini opredelio za ovaj način ishrane, priča Miloš Magdeski, jedan od osnivača muzej-restorana.

U restoranu se neguje i koncept tematskih dana. Tako je utorak Dan za prijatelje, gde se promotivno služi nova vrsta jela gratis i ako se posetiocima dopadne, onda se ta hrana ubacuje u redovan jelovnik. Sreda je Dan za vino i za italijansku muziku, četvrtak za rok, pop i akustik muziku, a nedeljom od 14 časova započinje Porodični dan, kada se galerija u restoranu pretvara u igraonicu, a roditelji mogu da uživaju u specijalitetima i da bezbrižno posmatraju svoje mališane za čiju zabavu su zaduženi animatori.

Iz restorana se pruža pogled na Savu i Ušće, tako da vreme sa Teslom može da se iskoristi na više načina: da se zaviri u prošlost, ali i uživa u sadašnjem trenutku.

Zabeležila: Jasmina Stefanović
Foto: restoran Tesla, privatna arhiva