Naslovna / Bonus za dušu / Na tajnom zadatku
Teslino mesto na obali Save
Na tajnom zadatku Teslino mesto na obali Save

Na tajnom zadatku
Teslino mesto na obali Save

U samom srcu srpske prestonice, nedaleko od desne savske obale, nalazi se neobično mesto koje je nastalo kao inspiracija našim genijalnim naučnikom, Nikolom Teslom. Spojen u dve tematske celine – muzej i restoran Tesla je neobičnim enterijerom, a svakako i gastronomskom ponudom, privlačan ne samo turistima, već i ljudima koji žele da uplove u jedan svojevrstan vremeplov.

Prostorom dominira veliki portret Nikole Tesle koji su umetnici uradili u žici, dok se sa njegove suprotne strane nalazi umetnički zid – modernistička konstrukcija od strujnih kola, žica, svetla različite jačine i velikim natpisom naučnikovog prezimena.

U lagumu ispod restorana napravljen je muzej koji će vas odvesti u doba kada je živeo i stvarao čuveni naučnik, a zahvaljujući posebno osmišljenoj digitalnoj turi neposredno će vam se približiti njegov život i delo. Tura traje dvadesetak minuta i uključuje: mobilnu aplikaciju o Teslinom životu, projektima i prijateljima, mini film o Nikoli Tesli u trajanju od četiri minuta, Teslino nebo (iznenađenje), Tesline igre, razne eksponate i replike Teslinih izuma (Teslin toranj, elektromotor, regulator), kao i gift shop (majice, magneti, šolje, Teslina voda na struju).

A kada se vratite na svetlost dana i u našu realnost, u restoranu možete da prođete kroz jednu, ali drugačiju, hedonističku turu – Teslino gastronomsko putovanje. Upravo tako se zove meni u restoranu Tesla, koji je u potpunosti posvećen Teslinom životu.