Naslovna / Putovanja / Lepa mesta / Na tajnom zadatku
ODMOR KAO NEŠTO VIŠE OD SUNČANJA I MORA
Na tajnom zadatku ODMOR KAO NEŠTO VIŠE OD SUNČANJA I MORA

Na tajnom zadatku
ODMOR KAO NEŠTO VIŠE OD SUNČANJA I MORA

Ode novčanik. U okolini, kao i duž samog puta ima mnogo velikih tržnih centara. Jedan čine samo radnje sa vrhunskim brendovima i za nas, i pored popusta, vrhunskim cenama. Ostali su i nama pristupačni, u nekima su sniženja kao i kod nas a u većini su cene i pet puta niže (primer patika koje su tamo 39 evra a kod nas 15.000 dinara). Naravno da ima i artikala koje nikada nismo videli, a koji koštaju znatno manje nego neki drugi manje kvalitetni kod nas.
U supermarketima cene su kao u Srbiji, cent dva gore-dole ali, ako ste ranije letovali u toj zemlji treba da znate da je i kod njih ekonomska kriza, da je ipak reč o mestu koje živi od turizma pa su i cene nešto više nego ranije (u istom kafeu pre 5 godina kapućino 1,40, ove godine 2,20 evra).

Lepota na svakom koraku

Lepota na svakom koraku

Vreme i dileme. U ovom letovalištu čak i ako se vreme promeni pa ne bude toplo za plažu možete uživati u obilasku kako samog mesta tako i okruženja, od Venecije preko vinarija, muzeja, galerija, izložbi, nastupima nama nepoznatih muzičara do vrhunskih koncerata u Veroni.
Zalazak sunca iznad Lida

Zalazak sunca iznad Lida

Lakoća putovanja. Od Beograda do Lida di Jesola ima oko 750 kilometara puta, a osim poslednjih dvadesetak sve je autoput, sa mnogim mestima za odmor i osveženje. Obe granice, i sa Hrvatskom i između nje i Slovenije se prelaze jednostavno, s tim što svi, pa i mi, upozoravamo na činjenicu da Italijani voze izuzetno brzo, oštro prelaze iz jedne u drugu traku, naglo koče pa nije baš prijatno jer imate utisak da će izginuti. Topla preporuka je da izbegavate vikende jer zbog vozila koja iz EU idu put Turske i Bugarske na granici se može desiti da završite u koloni dugoj i do 4-5 kilometara, dakle da čekate 3-4 sata.

Tekst i foto: Željka Zebić