Na Radetovim predstavama nema praznih stolica Predstava „Samci i samice“

Na Radetovim predstavama nema praznih stolica
Predstava „Samci i samice“

Stigao nam je odličan pozorišni sitkom, sjajna komedija situacije s ovih naših prostora i vremena u kojem živimo. Lagana, pitka, energizujuća.

Navikli smo na sitkome na malim ekranima. Sada imamo i pozorišni. Stigao nam je iz produkcije „Prizor“. Oni godinama rade pozorišne predstave koje pune sale uvek i svuda.

Rekli bismo da je za to najviše zaslužan prvi čovek produkcije, ne dovoljno poznat i eksponiran u javnosti. Ali, Radomir Rade Vukotić zaslužuje da se zna više o njemu, da je diplomirani glumac, i ne samo to.

Rade je kao glumac između ostalog bio i stalni član Pozorišta na Terazijama. Bavio se od mladosti i režijom, bio asistent režije veličinama kao što su Soja Jovanović, Želimir Orešković, Radoslav Dorić, Aleksandar Đorđević. dugo glumio i na filmu i televiziji, režirao.

A onda devedesetih otvorio na ovim prostorima prvu umetničku radionicu za pozorište, film, radio i televiziju „Prizor“. I posvetio joj se sasvim. Od tada Rade piše, bavi se dramaturgijom i režijom, ali i produkcijom.

Tako je i za ovaj sitkom „Samci i samice“ Rade i napisao tekst i režirao predstavu i njen je producent.

samci i samice

Radnju je smestio u Niš, grad koji poznaje dobro, u njemu je godinama glumio (tamo i završio prvu školu glume). Sve se dešava u iznajmljenom stanu u kojem žive dvojica momaka, koji su u grad došli da bi se školovali, radili, odmakli od sredine u kojoj su rođeni. Živeli slobodno, veselo, zabavljali.

Tu su i tri devojke, jedna često boravi u njihovom stanu, druga tek što se uselila u stan preko puta, treća je njena drugarica u poseti.

U tom stanu se dešaju neočekivane situacije, njih dvojica i njih tri dinamično se smenjuju na sceni, svako drugačiji a opet svi beskrajno simpatični. U publici jedva da utihne prethodni smeh već je stigao sledeći.

Antistres misao