Nemanja Kovačević

Nemanja Kovačević
Još jedan Užičanin osvaja srca buketom poezije

Najlepše reči o ljubavi, domovini, prijateljima, veri, zavičaju – doneli su upravo pesnici, muzičari, umetnici… U tom ambijentu, u toj bašti satkanoj od emocija, ljubavi, stihova , muzike, glume, narodnih umotvorina, pod nazivom „Buket poezije“ uskoro će te moći da uživate.

Nemanja Kovačević 1Idejni tvorac ovog do sada neviđenog projekta u javnom medijskom životu Srbije je Užičanin Nemanja Kovačević, novinar i voditelj, istaknuti pobornik tradicije, zajedno sa timom koji čine i prof. dr Vesna Vasović i muzički pedagog Dragan Popović Kuruzlija.

Na pitanje kako se snašao u ovoj za njega novoj umetničkoj formi, Nemanja kaže:

-Radujem se što mi se pružila prilika da se vratim svojoj prvoj velikoj ljubavi – glumi. Od malih nogu sam na sceni, tako da sam se odlično snašao. Smatram da sam u ovom projektu dao maksimum od sebe i da sam na najlepši mogući način spojio iskustva iz dve profesije. Nadam se da će trud koji su uložili prof. dr Vesna Vasović, Dragan Popović Kuruzlija i moja malenkost uroditi plodom, tj. da će naš muzičko-poetski buket satkan od najlepših stihova srpske poezije, narodnih umotvorina, tadicionalnih pesama, naći put do ljudi, zagrejati njihova srca i ispuniti duše u ovim za umetnost teškim vremenima. Ovo će biti  praznik za duh,  podsećanje ljudi na prave vrednosti, korene ali i vaskrsenje srpskog jezika i narodne tradicije.

„Buket poezije“ imaće svoju premijeru u utorak 6. novembra 2018. godine sa početkom od 18 h u Velikoj čitaonici Narodne biblioteke u Osečini u Valjevu, a potom i u ostalim gradovima i mestima širom Srbije.

Foto: privatna arhiva