Rosa festival zdravlja

Zlatni jubilej zdravlja
Rosa festival zdravlja

Jubilarni 20. jesenji Rosa festival zdravlja održaće se 30. i 31. oktobra 2019. u  Domu Vojske Srbije u Beogradu.

U okviru festivala posetioci će bez zdravstvene knjižice i čekanja moći da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja o aktuelnim temama iz oblasti medicine i posavetuju se sa eminentnim zdravstvenim stručnjacima. Na manifestaciji učestvuju domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, udruženja pacijenata, svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom.

Na manifestaciji će biti otvorena izložba fotografija „20 festivala u 20 slika”, a biće organizovan i „Rosa kutak za dojenje”, gde će mame moći da dođu sa bebama i dobiju savete stručnjaka u vezi sa dojenjem. Zainteresovani posetioci će moći da saznaju sve o rezultatima istraživanja o navikama u ishrani ljudi u Srbiji, koje je uradilo Delez Srbija. Biće to prilika da posetioci na panel diskusiji čuju od stručnjaka iz različitih oblasti koliko se zdravo hranimo, da li čitamo deklaracije i koliko obraćamo pažnju na sastav proizvoda prilikom kupovine.

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima na temu pravilne ishrane i kardiovaskularnih bolesti i dobiju bodove za obnavljanje licence, a veliki značaj imaće i stručni simpozijum na temu ranog razvoja dece. Za mališane će biti organizovan „Holi dečiji kutak” i „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i razbiju strah od „belih mantila”, kao i „Apoteka za medvediće” koju će voditi studenti farmacije.

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja, nastupi dečijih plesnih klubova, masaže, radionice za mlade i promocije knjiga. Predavanja za zainteresovane posetioce držaće najeminentniji stručnjaci iz oblasti medicine. Biće održane i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača. Predstavnici Farmaceutske komore Srbije imaće savetodavnu ulogu za one koji koriste hroničnu terapiju.

– Na ovom jubilarnom festivalu dodelićemo priznanja u tri kategorije: za jednog lekara, medicinsku sestru i udruženje pacijenata za humani doprinos na polju brige o zdravlju građana Srbije. Biće održane tribine za predškolce, osnovce i srednjoškolce, radno aktivno stanovništvo i najstarije sugrađane. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući „Rosi” i „Maksiju” – istakla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala.

Vrata Doma Vojske Srbije biće otvorena za posetioce oba dana festivala od 10 do 20 sati.

 Više informacija o manifestaciji možete pronaći na sajtu: www.festivalzdravlja.com

 Foto: piqsels.com