Kreativno leto

Kreativno leto u Zemunu
Umetnost za male i velike

Tokom jula i avgusta u Zemunu će se održati šest interesantnih kreativnih radionica. Svaka od njih će trajati sedam dana, svakog dana po tri sata. Svi polaznici imaće mogućnost da uče o novim tehnikama, lepim umetnostima, kreativnim postavkama, družiće se, igrati i stvarati nova prijateljstva.

2-8. jul
ART TERAPIJA KROZ IGRU
Art terapeutske radionice namenjene su osobama koje se suočavaju sa poteškoćama u razvoju, ponašajnim i emocionalnim problemima i stresnim životnim događajima zbog kojih im je potrebna podrška. Rad se odvija u grupi a svaka radionica istražuje određenu temu (kako nas drugi vide, kako se ponašamo u grupi, kako komuniciramo, šta su nam prioriteti…)
Radionice vodi Tatjana Trajković, integrativni savetnik u art terapiji i psihodrami

9-15. jul
IKONOPIS ZA POČETNIKE
Radionice ikonopisa imaju za cilj da polaznike upoznaju sa osnovama hrišćanske ikonografije, stilovima, odabirom predloška, pripremi podloge, kao i sa stilizacijom i prenošenjem crteža, tehnikom oslikavanja (jajčana tempera), izradom pozlate, oslikavanjem ikone i radom u završnim, zaštitnim fazama. Časovi su namenjeni početnicima bez prethodnog iskustva.
Radionice vodi Nataša Jović, dipl. slikar-freskopisac

16-22. jul
JEZIČKI SAFARI
Govor i fina motorika su međusobno povezani, bez dovoljno razvijene fine motorike govorno-jezički razvoj ne može napredovati, a najbolji način učenja jeste kroz igru. Sam program je zamišljen tako da zajedno čitamo jednu dečiju knjigu, a nakon toga upošljavamo naše prstiće, razmrdavamo vijuge i kroz kreativost razvijamo finu motoriku i grafomotoriku.
Radionicu vode profesorka srpskog jezika i književnosti Tanja Lebović Zečević i master defektolog Marija Končar, koje iza sebe imaju više od 200 održanih radionica za decu

Pages: 1 2