Naslovna / Otvoreni um / Kako preživeti sopstvenu preteranu empatiju?
Kako preživeti sopstvenu preteranu empatiju?

Kako preživeti sopstvenu preteranu empatiju?

Ubrzani način života, stres i neravnoteža odražava se mnogo snažnije na one visoko osetljive, sklone preteranoj empatiji. Stresna emotivna i fizička stanja mogu biti štetna za njihovu opštu dobrobit. Zašto? Zato što su njihova emocionalna čula na mnogo višem nivou nego kod “regularnih” ljudi. Oni sve proživljavaju mnogo dublje, što može dovesti do toga da se osećaju neshvaćeno, nevoljeno i pogrešno. 

Preplavljeni obavezama i ugušeni emocijama

Kako osvestiti emocije? Kako naučiti šta koja emocija nosi sa sobom? Kako je kanalisati i prihvatiti? Kako da postavite granice u poslu i privatnom životu? Kako da upravljate emocijama? Kako da izgradite  kvalitetne međuljudske odnose? Kako da ostvarite uspeh na poslovnom i privatnom planu? Na ova i slična pitanja, pronaći ćete odgovor na radionici Tanje Martinić, edukatorke specijalizovane za empate i visoko osetljive osobe. 

Šta možete očekivati na radionici?

  • Razumevanje emocija: Naučite kako da prigrlite svoje emocije i koristite ih kao svoj najveći dar i snagu.
  • Upravljanje emocijama: Tehnike i saveti za efikasno upravljanje emocijama u svakodnevnom životu.
  • Izgradnja kvalitetnih odnosa: Strategije za uspostavljanje zdravih međuljudskih odnosa i postavljanje granica.

Tanja pomaže empatama i visoko osetljivim ljudima da izgrade svoj svet u koji se uklapaju tako da “žive po svom”, da izađu iz toksičnih odnosa, krenu ka svojim snovima i slobodno kažu ono što osećaju.

– Često kažem za sebe da sam „preživeli empata“ jer ni ja, kao ni vi, nisam uvek bila osnažena, kao što sam danas. Tokom godina i intenzivnim radom na sebi, naučila sam kako da razumem svoje emocije kako bih danas mogla da delim svoje znanje, živim život baš kako želim i bavim se poslom iz snova. Smatram da mogu bar malo da promenim svet na bolje. – kaže Tanja koja sa nestrpljenjem iščekuje druženje sa učesnicima radionice. 

Tanja Martinić je dugogodišnja dizajnerka nakita, preduzetnica, edukatorka za empate i autorka vodiča za život i posao iz snova “Do zvijezda zajedno”.

Posebna ponuda za čitaoce Antistres vodiča!

Tanja je za čitaoce Antistres vodiča obezbedila dve besplatne karte za radionicu koja se održava 6. aprila 2024. godine u Belgrade City Hotelu. Prve dve osobe koje se jave na mail: info@beylasoul.com osvojiće karte.