Naslovna / Kolumne / Vesela domaćica
Velika LAŽ
Vesela domaćica Velika LAŽ

Vesela domaćica
Velika LAŽ

Dobar dan <3
Da vam šapnem 🙂

Pogledajte! Ima ih svuda oko vas! Možda ste i vi jedna od njih? Ja sam bila.

Samo obratite pažnju. Nalaze se svuda. Na ulicama, u komšijskim dvorištima, redovima u sampoposlugama, za kasama i šalterima, prodavnicama, pa čak i u parkovima i u ordinacijama, sređenim kancelarijama i na rukovodećim mestima. Možete ih možda razlikovati po kvalitetu čizama i torbe koju nose, marke auta koji voze ili po frizuri, ali ono što ih ne razdvaja, što ćete uočiti samo ako se udubite i ako dozvolite da vaša duša prepozna tu nit, je umrtvljen pogled, upalo lepo lice bez sjaja i izražaja, nervozni pokreti i stalna žurba sa konstantnim gledanjem u sat i telefonom u ruci, jer one su tu, dostupne uvek za sve i na usluzi svima. Pogotovo sebi najmilijima. Da. One veoma često imaju „sve“. Porodicu, posao, roditelje, prijatelje… Imaju one i bašte i cveće i sela i špajze pune zimnice. Videćete ih u gradskim kafićima, na pozorišnim predstavama i kulturološkim tribinama. One su sposobne, vredne, uviđajne i ispoštovaće sve. Sve, samo ne sebe – jer one nemaju sebe. U stalnoj trci da budu još bolje, negde uz put, rastrzane između posla i porodice, zatrpane faciklama, loncima i poklopcima, izgubile su se ako su se uopšte ikada i imale. Ja nisam IMALA SEBE. Da li ste vi?

Da li sada imate ili nemate taj bezizražajni pogled, umorno telo, unutrašnji nemir i nezadovoljstvo koje osećate u nedostatku životne radosti i pored svega i pored svih? Odgovorite iskreno sebi. Ako je potrebno, sedite i umirite se. Zatvorite oči. Udahnite par puta duboko na nos, a izdahnite na usta. Osetite svoje telo. Unutrašnjim vidom ga osvestite i napravite kratak “čeking” tela od glave sve do stopala. Ne verifikujte i analizirajte. Samo osetite i konstatujte. A onda sa pažnjom uđite u vaše srce. Srce jedne žene. Srce Vaše žene u vama. PITAJTE JE kako se oseća sada. Tu je ključ. Tu je rešenje. Tu je istina. Taj odgovor će vam reći sve i postati smernica kuda i kako dalje. Ako osetite tu prazninu, nezadovoljstvo i osećaj stegnutosti i usamljenosti i pored svega i pored svih je alarm koji poziva na promenu. Promenu koja je jedina konstanta i u koju je dobrovoljno mnogo lakše krenuti nego onda kada nas realnost pritera uza zid. Da li se vi plašite promene? Većina se plaši.

Na našim prostorima i u našem kolektivnom nesvesnom koje teče našim venama ukorenjena je jedna velika zabluda. Žena ako voli sebe je sebična. Ako posvećuje pažnju sebi, nije dobra majka. Ona nije dobra supruga. Ako je finansijski nezavisna, onda je ona najčešće sama. Ako je uspešna u karijeri, onda ona nema vremena za kuću i kao takva neće moći da stigne sve za svoje najmilije. A to našu ženu najviše boli. Toga se najviše plaši. Uradiće sve samo da ne ispadne i da joj oni ne kažu da nije dobra majka, ćerka ili supruga. Međutim to je VELIKA LAŽ. To su ograničavajuća uverenja i ne verujte im više. Promenite to. Vi to možete i vi to zaslužujete! Samo odlučite.

Prebacite pažnju sa sebi sličnih na one koje potajno gledate krišom a divite im se. Na one čiji sjaj oka primetite pri susretu i čiji bezbrižan smeh vas osvoji u prolazu, a odzvanja dugo u noći. Ako one mogu, možete i vi. Ako ne znate – naučite, potražite i dobićete, samo se pokrenite i zavolite se jer voleti sebe nije sebično. Ljubav je najuzvišenija i najpoželjnija ljudska emocija. To je energija srca i duše koja donosi ravnotežu, sklad i isceljenje, ali kada kreće od vas. Vi ste tada u razmeni, milosti, zdravlju i dobrobiti. Kada ljubav ne kreće od vas, kada je ne osećate prema samima sebi, onda ste u traženju spolja, formiranju očekivanja, egu, tvrdoglavosti i zavisnosti što prouzrokuje negativne emocije i vodi u nezadovoljstvo. Kao što verovatno i znate ono što dajete sebi možete dati i drugima i onoliko koliko volite sebe možete voleti i druge i to je prava razmena. Tada niste u zavisničkom traženju spolja jer spolja je samo ono što reflektujemo iznutra. Zato obrnite tok. Ja jesam a znam da možete i vi!

Ja vas čekam https://www.facebook.com/veseladomacica1111 na starom mestu gde ima jedan specijalan kutak http://bit.ly/svojaiostvarena samo za vas, gde se okupilo specijalno društvo spremno na promenu a dobrodošli ste i vi <3

S’ ljubavlju… samo vama…

Milena Đurić Marović, MFP coach
Praktičar Kvantne Transformacije
Holistički coach LENS
Kundalini Reiki Majstor Učitelj
Foto: privatna arhiva