Naslovna / Kolumne / Ivana Đorđević / Kako funkcioniše sistem abrakadabra u ljubavi
HEMIJA +FIZIKA = …
Kako funkcioniše sistem abrakadabra u ljubavi HEMIJA +FIZIKA = …

Kako funkcioniše sistem abrakadabra u ljubavi
HEMIJA +FIZIKA = …

Odmah da kažem da mi je hemija oduvek bila zanimljiva. I da sam za to malo koliko sam učila o tim procesima uvek imala čistu peticu

Ali danas pričamo o onim procesima u našem organizmu koji nam se dešavaju na samu pomisao na nekog ko nam se sviđa. Znate ono kad vam se prosto i jednostavno dese leptirići, pa ste nasmejani bez naročitog povoda, pa vam sve pesma i poezija!
Kažu mi često da postoje godine kad možeš da voliš i godine kad si zreo pa ti ništa više nije sefte, a brate mili, ni interesantno u onoj meri… Ali ne lezi, vraže!
Ne znam da li ste primetili ali taman kad dignete ruke od svega i kažete “ma ne mogu više”, ko na šahovskoj tabli, neko vam samo pomeri figure i ponovo ste u igri!
Više puta sam se uverila da ne sme čovek da bude isključiv u onome šta neće, već u onome šta priželjkuje! I svaki put kad pomislite kakvu osobu želite kraj sebe i to pred nekim glasno izgovorite, za 40% su veće šanse da se to i dogodi. Po sistemu – abrakadabra!

Ko u ljubavi mnogo razmišlja, tu je razum isterao srce. To ko je za koga, šta je za šta, da li se nešto radi ili ne, jer tako negde u nekoj knjizi piše, da li imate kodekse i principe… nije mnogo važno. Ako ste zbog nekog u stanju da zažmurite na sve što znate, a pritom vam je mnogo lepo, na pravom ste putu da doživite ljubav.

I dolazimo do onog najbitnijeg. Kako vas nešto/neko tako prodrma da pojma nemate gde ste, ne vredi mnogo da mislite. Pokušajte samo da vam bude lepo. I sa hemije pređite na fiziku! Kad ta dva predmeta položite, onda za vas i tog kog ste odabrali, nemojte da brinete! Bitno je samo da idu zajedno, jer fizika bez hemije i hemija bez fizike… jednostavno nisu par!

Tekst: Ivana Đorđević