Sam svoj kouč Kada ću videti rezultate rada na sebi?

Sam svoj kouč
Kada ću videti rezultate rada na sebi?

Da li vam  se čini da sav trud koji ulažete u lični razvoj ne donosi rezultate? Imate li utisak da uzaludno trošite vreme na meditaciju, afirmisanje, učenje, radionice, savetovanja i primenu svega što vam se činilo korisnim?

Znam kako se osećate!
Ovo je i moje iskustvo i zato razumem ljude koji me sa razočaranim izrazom lica pitaju „Dragana, a kada ću videti rezultate rada na sebi?“
Razumem ih i u isto vreme znam da će doći trenutak kada će zasijati i znati da je svaki milimetar puta na ičnom razvoju imao smisla.

Ovo su 4 faze koje, po mom mišljenju, prolazimo kroz rad na sebi. Mislim na ozbiljan rad, a ne flertovanje sa temom jer u tom slučaju – ništa se ne menja.

1. Prva faza: Ushićenje zbog spoznaje da možemo da utičemo na naš život. Rezultati su vidljivi i manifestacije se dešavaju svakodnevno.

2. Druga faza: Stvari počinju da izgledaju gore nego što su ikada bile. Osećate se izgubljeno i nemoćno. U ovoj fazi neki odustanu misleći da ono što rade nije dobro, a to je zapravo najplodonosniji period u kome se najintenzivnije uči. (u ovoj fazi vam je pomoć najpotrebnija).

3. Treća faza: Prihvatanje onoga što je jeste. Faza osnaživanja i vraćanja sebi.

4. Četvrta faza: Ponovno uspostavljenje moći, duboki osećaj prihvatanje svega što jeste i uživanja u toku života. Mudrost je ono što dominira.

Naravno rad nikada ne prestaje i nema kraja našem širenju i učenju.

Tekst: Dragana Bačanek, life coach
Foto: privatna arhiva