Čime manipulišu muškarci

Čime manipulišu muškarci, a čime žene?
KAD ONA NE DA, ON…

Ne znam da li ste primetili, ali moć krivice je neverovatna. I kod muškaraca i kod žena. Niko ne voli da bude kriv i učiniće sve da ne bude. Ima tu malo manipulatorskog. Onaj ko ume da nametne krivicu onom drugom, od njega može da radi šta hoće

Svi smo mi pomalo manipulatori, samo što neko trguje emocijama, neko vremenom, a neko krivicom. Zavisno od stepena ličnog ludila i naravno pola, godina i okolnosti.
Najčešći slučaj MANIPULACIJE kojoj pribegavaju muškarci je kada od žene naprave krpu, uruše joj samopouzdanje, ubede je da je najlepše prirodno i ona sa svojih 30 izgleda kao da ima barem duplo. Svaki put kada ona poželi da sebe bilo kako unapredi – spreči je osećaj nametnute krivice. Da radi nešto što je nedopustivo.

Drugi slučaj manipulacije je ekonomska zavisnost. Onaj ko ima više, stalnim treningom ubija u pojam onog drugog tako što dobar deo toga troši na sebe, a onom drugom ostavlja mrvice. Dovoljno slatke da ne ode, a dovoljno male da se zna ko je ko.

Znam jedan slučaj gde se manipuliše statusom. Naime, on se zbog nje razveo. Naravno u to vreme ona je nosila štikle od 13 cm, tesnu garderobu, imala ful šminku. Onogo trenutka kada je uzela njegovo prezime, on joj je objasnio da to jednostavno nije pristojno, jer je ona zapravo sada – gospođa. Čista manipulacija koja je nju spustila na štikle od 3 cm, a kako stvari stoje – i na zemlju.

Žene manipulišu seksom. Kratko i jasno. Obično su to žene kojima je tih stvari preko glave i daju – na kašičicu. Tako da veseli muškarac kad dobije – skače od sreće tri dana! I to se zove – velika ljubav. Ne. Nego čista manipulacija. Ima ONAJ VIC kad se udala malo starija devojka i muž je vijao po kući danima. Njoj ženi puk’o film i jedan dan mu skuvala kafu i objasnila da je ona dugo živela kako je htela i da se ona udala da se od seksa malo odmori. U realnom vremenu, to izgleda ovako. Ona ne da – on je želi sve više.
Ima i onih žena kabadahija. Koje nađu mačo tipa i bruse, bruse, bruse dok ga potpuno ne ošmirglaju i od njega naprave ono što niti im se sviđa, niti im kao takav treba. Kroz porodicu i obaveze ga toliko izdresiraju da on nema nameru da gleda u tuđe dvorište – više nikad. A pas koji dugo leži u stanu na kraju i zapravo postane – LJUBIMAC i najdraže mu je što živi u papuči.

Tako da se sa osećajem krivice mora oprezno. Mora se otvoriti četvoro očiju kada se pitate odakle vam dolazi taj osećaj. Ako vam ga je neko nametnuo, može biti da je u pitanju – samo obična manipulacija. Zato, kada vam neko donese taj osećaj i prepoznate ga – vratite ga donosiocu i zahvalite se na poklonu.

Piše: Ivana Đorđević
Foto: Fabrika fotografa