Mlad mesec

Mlad mesec u Devici
Put isceljenja

Od 19. do 20. septembra mlad mesec ulazi u zemaljski znak Device i vodiće nas na putu isceljenja.

Ako ste u poslednjih nekoliko meseci imali fizičke ili emocionalne tegobe u vidu nedostatka životne energije, mlad mesec u Devici će vas inspirisati da preduzmete akciju kako biste se vratili u ravnotežu.

Ovaj novi nalet energije vezan je za isceljenje i brigu o umu, telu i duši. Um je kapija između tela i duše, zbog čega je „podešavanje“ uma i prepoznavanje svesnih i nesvesnih misli jedna od najbitnijih stvari na jednom isceliteljskom putovanju.

Pod uticajem septembarskog mladog meseca, pozvani smo da obratimo pažnju na stanje našeg uma kako bismo se setili, prepoznali i prihvatili svoju moć.

Svi posedujemo moćno „napajanje“ na koje možemo da se priključimo kada naučimo da brinemo o sebi i da prepoznajemo toksične misli, a ovaj mlad mesec će biti naš vodič, koji donosi lekovitu energiju u svim aspektima života.

Krenimo na unutrašnje putovanje da bismo zaista razumeli naše misli, osećanja i ono što telo pokušava da nam saopšti. Povezivanje sa sopstvenim unutrašnjim bićem dovešće nas do istine za kojom tragamo.

A sada umirite svoje misli i stavite ruku na srce. Zapitajte se – Šta je to što mi je zaista potrebno? Šta je najdivnija stvar koju mogu da učinim za sebe u ovom trenutku?

Mlad mesec u Devici zaista traži od nas da sebe stavimo na prvo mesto i da isceljenje našeg celokupnog bića učinimo prioritetom.

Postoji i „oštrija“ energija koja se može pojaviti tokom ovog perioda, koja dovodi do toga da sebi ili drugima pristupate kritički, sa osuđivanjem. Važno je da to primetite i da se, bez obzira na negativnosti koje mogu da se pojave, prema sebi postavite sa ljubavlju i razumevanjem. Najvažniji korak koji možete preduzeti na putu isceljenja je da naučite da volite sebe i svoj život, bez obzira na okolnosti.

Pronalaženje radosti, uz smeh i osmeh takođe su moćni iscelitelji koji se često zaboravljaju. Ne zaboravite da odvojite vreme da biste radili stvari koje volite i proslavljali svoj život i svoje telo.

Pokušajte da ne kritikujete sebe i nemojte preduzimati oštre mere kada je zdravlje u pitanju, bilo mentalo ili fizičko. Krenite na „put isceljenja“ polako, onda kada osetite da je vaša duša na to spremna.

Deo razloga zbog kojeg naša tela izlaze iz ravnoteže je zbog stresa i očekivanja da moramo da izgledamo ili postupamo na određeni način. Pod mračnim noćnim nebom mladog meseca u Devici, pokušajte da umesto toga prihvatite sebe baš takvim kakvi jeste, da negujete svoj um, duh i telo, a ne da budete zahtevni ili kritični.

Savršeno je vreme da se izrazite kroz svoja osećanja i oslobodite svih „zaglavljenih“ emocija.
Kako biste prihvatili energiju mladog meseca, provedite neko vreme sami, u tišini i razmislite o poziciji u kojoj se trenutno nalazite.

Ovo je svakako godina promena i novih početaka za mnoge, a sada je vreme da doprete do svog unutrašnjeg bića i saslušate mudrost sopstvenog uma, tela i duše… Uz svetlost i ljubav…

Tekst: Marina Manga