Naslovna / Čuvari zdravlja / Letnje skidanje kilograma
4 ČUDNE DIJETE
Letnje skidanje kilograma 4 ČUDNE DIJETE

Letnje skidanje kilograma
4 ČUDNE DIJETE

Ponovo razmišljate o dijeti, ali vam je već naporno kada se setite detaljnog računanja kalorija, određene satnice i pripreme specijalnih obroka? Pokušajte sa nekom od ovih “ludih” dijeta. Oni koji su probali, tvrde da u izvesnoj meri pomažu u sagorevanju masti. Radoznalost će vas svakako “naterati” da budete uporni

1. VUKODLAK dijeta
Latinoameričku dijetu ovog čudnog naziva među prvima su isprobale svetske zvezde Demi Mur i Madona. Hrana se konzumira u sinhronizaciji sa mesečevim ciklusom, a dnevno se izgubi do 2 kilograma. Logika je sledeća – ako ljudsko telo sadrži 70% vode, Mesec će na težinu uticati po principu plime i oseke.

Postoje dve verzije ove dijetalne ishrane: osnovna i proširena. Osnovna ishrana podrazumeva “tečnu” detoksikaciju na dan punog meseca, kada se piju samo zdrave prirodne tečnosti – voda i sveže ceđeni sokovi. Jaka mesečeva gravitacija navodno povećava efekte eliminisanja toksina.

Proširena dijeta prati faze meseca. Tokom njegovog “opadanja”, vaš apetit se značajno smanjuje, pa je lakše izgubiti kilograme. Ali, za vreme mesečevog “rasta”, apetit takođe raste i tada je potrebno obratiti pažnju na količinu hrane koju unosite u organizam.

Da li je ovo naučno dokazano? Čak i ako vam tokom punog meseca, gravitacija ne pomogne da se oslobodite toksina, sokovi i voda definitivno hoće.
1
Da li će vam eliminacija toksina pomoći da izgubite kilograme? Apsolutno da! Naučno je dokazano da zagađenje životne sredine utiče na sposobnost tela da sagoreva masti i reguliše nivo šećera. Oslobađanje ovih toksina vraća metabolizam u normalu.

Kada su hormoni u disbalansu, telo je prisiljeno da skladišti više šećera u svojim masnim ćelijama, umesto da ga sagoreva. Ovo dovodi do povećanja težine. Istraživanja pokazuju da mesečeve faze utiču i na menstrualni ciklus, što podržava verovanje da proširena “vukodlak” dijeta utiče na vaš metabolizam tokom određenih mesečevih faza.
Ova dijeta vam može delovati čudno, ali će vam ipak pomoći da sagorite masti. Ako ništa drugo, radeći određene stvari pod punim mesecom deluju zdravo za telo u celini. Neke studije su pokazale da je pacijentima, podvrgnutim operaciji srca tokom punog meseca, potrebno manje vremena za oporavak.