Naslovna / Dobre priče / Jelena Popović
PRVA LJUBAV ZABORAVA NEMA
Jelena Popović PRVA LJUBAV ZABORAVA NEMA

Jelena Popović
PRVA LJUBAV ZABORAVA NEMA

Iako je u jednom životnom trenutku odlučila da studira arhitekturu, Jelena Popović, vlasnica brenda Ljubav Vera Nada, vratila se svom mladalačkom snu i počela da kreira nakit po svom ukusu i senzibilitetu

Od kada pamti, po rečima Jelene Popović, nakit, kristali, dragulji, stenje i kamenje su joj  “prolazili” kroz ruke, ali je prvi ozbiljan korak preduzela kada je kao devojčica shvatila da je jedino žensko u familiji i konfiskovala sve što je mogla od porodičnog nakita. Zamislite tu sreću kada je sve ogrlice i narukvice raznizala i ponovo nanizala onako kako je želela.

Tako se rodila jedna ljubav. Ova ljubav, za razliku od mnogih drugih, traje i danas.
– Porodično svi lepo crtamo, slikamo, vajamo, vezemo i slično. Moja baka je predratna akademska slikarka i uvek je smatrala da je trebalo da studiram primenjenu umetnost ali su me životne okolnosti okrenule ka nečem drugom. U jednom periodu svog života živela sam u Njujorku i, kada je trebalo da se opredelim šta želim da studiram, dobila sam stipendiju i upisala najbolji fakultet na svetu za arhitekturu (Cooper Union). Jednostavno, takva šansa nije mogla da se propusti, priseća se danas Jelena.

Kad vas dotakne čar dragulja. Ali, kako sama kaže, prvoj ljubavi zaborava nema, tako da se nakon diplomiranja vratila nakitu. Inače, i za vreme studija je svakog leta radila u čuvenom Diamond distriktu u Njujorku, gde posluje čak 2.600 preduzeća koja se bave trgovinom dijamanata .
– Pokušala sam da se vratim na kratko u arhitekturu ali jednom kada vas dotakne čar dragulja – povratka nema. I nisam zažalila ni jednog jedinog trenutka.

Inspiracija u najtežim trenucima. Devedesetih se Jelena vratila u Beograd i otvorila svoju prvu radnju sa finim nakitom i poznatim brendovima.
– Sve je to bilo lepo ali sam stalno razmišljala kako bih mogla da napravim neki srpski brend – nismo valjda najgluplji na svetu pa baš sve moramo da uvezemo i kopiramo, dodaje naša sagovornica.
I kao i bezbroj puta u životu – kockice su se jednostavno namestile. U najtežim momentima svog života, kada je, kako kaže, bila “na kraju kraja u svakom smislu” – emotivno, fizički i finansijski – baš tada se, kao kompenzacija za sve druge nevolje pojavila inspiracija i Jelena je počela da gradi svoj brend.
– Svo moje znanje, iskustvo i strast sam pretvorila u svoju robnu marku Ljubav Vera Nada, zadovoljno i srećno danas to potvrđuje.

Jelenina deca vole da pomaže u stvaranju lepog nakita

Jelenina deca vole da pomaže u stvaranju lepog nakita

Nakit za svaku dušu: Jelenini kristali i sve što je od njih stvorila i napravila postali su prepoznatljivi ne samo po svom izgledu, već i po porukama koje se kroz njih prenose jer ih Jelena povezuje sa datumima rođenja, horoskopskim znacima.
Svoj san, koji je pretvorila u stvarnost, danas živi sa svoje troje dece na Vračaru, kreirajući nakit po svom ukusu.

Zabeležila: Jasmina Stefanović