Naslovna / Čuvari zdravlja / Orange Malu masaža
POTPUNI OSEĆAJ OPUŠTENOSTI
Orange Malu masaža POTPUNI OSEĆAJ OPUŠTENOSTI

Orange Malu masaža
POTPUNI OSEĆAJ OPUŠTENOSTI

Orang Malu je nova tehnika masaže na našim prostorima, koja se radi sa ciljem da se  povrati ravnoteža između tela i uma. Mešavina je raznih uticaja, uključujući ajurvedsku, klasičnu, energetsku masažu i refleksologiju

Orang Malu masaža vodi poreklo sa indonežanskog ostrva Java, kasnije se proširila na Bali, pa i na ceo svet.
Njena suština je u filozofiji koju prenosi drevni kip Orang Malu koji simbolizuje skrivenu unutrašnju snagu, skromnost, sabranost i svest.
U Centru za korektivnu gimnastiku (www.centarsm.co.rs) Orang Malu tehniku masaže sprovodi maser terapeut Mirko Milanović nakon obuke kod Sonje Paul, licenciranog instruktora sa Instituta „Orang Malu“ Hilvarenbeek iz Holandije u Centru Beauty Imagini u Beogradu.

Drveni valjci prate liniju tela. Osim opuštajuće manuelne masaže, ono što je specifično za Orange Malu je masiranje zagrejanim drvenim valjcima (kayu) čija toplota opušta mišiće. Oni su različitih oblika i veličina tako da pravilno mogu da prate liniju tela. Ova jedinstvena masaža ima pozitivan efekat na disanje, varenje, krvnu i limfnu cirkulaciju, kao i na eliminisanje štetnih produkata iz mišića.
Tehnikom Orang Malu masaže postiže se potpuni osećaj fizičke i psihičke opuštenosti zahvaljujući lučenju serotonina (hormona sreće) i endorfina koji smanjuje osećaj bola, vraća snagu i povećava energiju.

Za Orange Malu masažu je karakteristično masiranje zagrejanim valjcima

Za Orange Malu masažu je karakteristično masiranje zagrejanim valjcima

Zaštita od negativne energije. Legenda o kipu Orang Malu, što u prevodu znači „stidljiv čovek“,  potiče sa ostrva Java. Položaj koji zauzima simbolizuje stidljivost koju oseća Buda zbog svega što se dešava u svetu. Ovaj kip je veoma specifičan jer sasvim drugačije izgleda posmatran sa različitih strana. Ako ga gledate bočno, kip zauzima položaj fetusa, što je simbol novog života. Sa zadnje strane se vidi srce kao izvor energije, dok se odozgo vidi njegovo lice. Statua se postavlja u pravcu ulaza gde zračeći svojom pozitivnom energijom privlači pažnju, pa niko ne može da odoli da ga ne dodirne svojom rukom. Ako to uradite, po indonežanskom proročanstvu, bićete zaštićeni od negativnih uticaja jer kip neutrališe lošu energiju.

Priredila: Anđelika Rosić