Naslovna / Dobre priče / Zorica Salijević
NAUČILA SAM DA NIKAD NE KAŽEM – NIKAD
Zorica Salijević NAUČILA SAM DA NIKAD NE KAŽEM – NIKAD

Zorica Salijević
NAUČILA SAM DA NIKAD NE KAŽEM – NIKAD

Okušati se u različitim stvarima. Velika ljubav naše sagovornice još iz vremena dok je živela u Srbiji su izložbe pasa, gde se danas pojavljuje kao švedski sudija.
– Nekada sam bila vrhunski odgajivač nemačkih ovčara ali sada moju ljubav prema psima nadoknađujem na izložbama širom sveta, kao sudija Švedskog kinološkog saveza i ispred mog imena stoji švedska zastava, ponosno kaže naša sagovornica.
– U mom kompjuteru nalaze se novi projekti koji će biti ostvareni, jer kada bacite kvalitetno seme na plodno tle, potrebno je mnogo truda i vremena, ali berba plodova je bogata.
Dok ne ostvari sve što je zamislila Zorica uživa sa suprugom u dugim šetnjama, ali i još jednoj, novoj strasti – golfu.
Toliko interesovanja, potpuno različitih…
– Smatram da je jako važno da se čovek okuša u različitim stvarima, jer nikad ne znamo za šta smo talentovani.

ljubav

Nikad ne reci nikad, ljubav dođe kad se najmanje nadaš

I po neki antistres recept. Naučila sam da nikad više ne kažem ”Nikad više u životu” – jer se nikad ne zna šta nas čeka sutra. Taman kada sam odlučila da budem sama, pojavio se moj surpug. Moj muž je moja najveća podrška u životu, moja životna ljubav, sve ono o čemu sam ikada maštala. Iako smo iz dve različite kulture, uklopili smo se i prihvatili sve različitosti koje su nas još više zbližile i obogatile.
A recept protiv stresa, koji je sa nama podelila glasi: naučite da postavite prioritete onako kako vama odgovara, oslobodite se ljudi koji ne zaslužuju ni vaše vreme, ni energiju. Život je jako kratak da bi ga trošili na ljude koji ne zaslužuju da budu čak ni problem u vašem životu. Čuvajte sebe za sebe i vaše najdraže.

Tekst: Jasmina Stefanović