Važan je prvi utisak Šta može da otkrije rukovanje

Važan je prvi utisak
Šta može da otkrije rukovanje

Kako da stvorite jednakost

Kada se rukuje dve dominantne osobe, odvija se simbolična borba za prevlast dok svaka od njih pokušava da okrene dlan one druge osobe u potčinjeni položaj.
Rezultat toga je izjednačen zahvat pri kojem oba dlana ostaju u vertikalnom položaju, što izaziva osećaj jednakosti i uzajemnog poštovanja, budući da nijedan nije spreman da se povuče pred drugim.

Rukovanje između muškarca i žene

Loša tehnika rukovanja ume da poremeti prvi susret između muškarca i žene.
Dešava se da muškarac koji pruža ruku ženi prilikom prvom susreta ostane bez povratne reakcije jer je žena u prvim trenucima sklona da se više usredsredi na njegovo lice.
Osećajući se glupo s rukom koja visi u vazduhu, muškarac je povlači, nadajući se da ona nije primetila, međutim ona upravo tada poseže za njegovom rukom i takođe ostaje s rukom koja landara u prazno.
Ako vam se ovo ikada desi, uzmite svojom levom rukom desnu ruku druge osobe, položite je pravilno u svoju desnu ruku i s osmehom recite: “Hajde da pokušamo još jednom!”
Tako nešto pokazuje da vam je dovoljno stalo da je upoznate i da želite da se valjano rukujete sa njom.
U uobičajenim okolnostima, osim ako između vas i druge osobe ne postoji neka lična ili emocionalna povezanost, rukujte se isključivo jednom rukom.

Tekst: Isidora Miletić
Antistres misao