Taman dovoljno za antistresan odmor BAŠ JE DOBRA BAŠKA VODA

Taman dovoljno za antistresan odmor
BAŠ JE DOBRA BAŠKA VODA

Sadržaji za turiste 21. veka
A sad – smeštaj. Nisam primetila da se nešto mnogo promenilo od kraja osamdesetih, samo su svi objekti renovirani i dopunjeni sadržajima koje turisti traže u 21. veku. Kao što su velnes i spa zone, prilično velike, hotelske prostorije za fitnes i rekreaciju, bogata ponuda masaža, saune, đakuziji, i naravno bazeni u zatvorenim i otvorenim prostorima. Ne bazenčići već bazeni, u kojima možete da zaplivate bez straha da ćete nekoga udariti po glavi.
Što se hotela tiče, napraviću poređenje sa onima u Italiji, takođe na Jadranu. Cene su skoro identične, po danu za 1 osobu ponegde i 5 do 10 evra niže, s obzirom na poziciju u odnosu na obalu i centar. Sobe su znatno veće, kupatila i veća i bolje opremljena. Sve je novije. Terase u sobama veće. Izbor hrane bogatiji. Parking za automobile neuporedivo veći, odmah uz hotel. Recimo, čuveni hotel „Slavija“, kojem nisu menjali ime je proletos renoviran i modernizovan, ali je nalik onom nekadašnjem.

Prirodni hlad i predivno more
Privatni smeštaj je naravno skuplji što ste bliže plaži, a kako se penjete ka brdu cene padaju. Po osobi, iste su kao u drugim letovalištima gde naši odlaze, s tim što ono što platite i dobijete, male sobe su retke, većina objekata nudi vam korišćenje kuhinje, ponegde i zajedničkih za dve i više soba, ali je i cena u skladu s tim. U ovom mestu je duga turistička tradicija, i turistima nude sve, zavisno od želja i mogućnosti, čak i prelepe apartmane i vile, za koje, u odnosu na ponudu, cene nisu previsoke.
Vanpansionska ponuda je izuzetno velika, a cene u jeku sezone kao u Beogradu, ako ne ponegde i niže.
Lično, volim šetnje. O, koliko prostora za ovu aktivnost! Okruženi borovima, možete hodati s jedne strane do Brela, s druge do Baškog polja. Uživati u duhu starih dalmatinskih objekata, u njihovoj hrani, pa i ćaskanju s meštanima. Možda je bila slučajnost, ali kada sam posmatrala centar mesta, sećajući se detinjstva, prišao mi je stariji gospodin i pitao tražim li nešto. Upitah da li je tu još pijaca, restoran gde sa najboljom skušom… i razgovor je krenuo. Ubrzo se pojavilo još par njih, a kako sam morala dalje, rastasmo se posle par minuta kao prijatelji uz poziv koji su mi uputili da opet obavezno dođem, jer sam dobrodošla.

Antistres misao