Taman dovoljno za antistresan odmor BAŠ JE DOBRA BAŠKA VODA

Taman dovoljno za antistresan odmor
BAŠ JE DOBRA BAŠKA VODA

Dakle, ako želite zabavu ali ne i buku i gužvu, prirodni hlad i predivno more, da uživate u mirisima Jadrana ali i da se opustite ispod baldahina, slušate klape uz obavezni osvežavajući vetrić na obali, pecate na molu kao nekada, odmarate u čistim prostranim sobama uz prigodne cene, pa, i vratite u mislima u detinjstvo, Baška Voda je idealno letovalište.

Još nekoliko korisnih saveta
U Hrvatskoj su napravljeni brojni dobri putevi a mreža autoputa razgranata, u ovom smeru od Zagreba do Splita. Putovanje je lagano i niste posle toga umorni, jer nema velikih krivina i gužve, jednostavno, sve je novo, široko, moderne infrastrukture. Od Beograda do Zagreba imate oko 380, od Zagreba do Baške Vode oko 450 kilometara, a sem od Splita do letovališta je autoput. Preporuka je da zbog graničnih prelaza izbegavete putovanje vikendom, jer je gužva, pa se može desiti da čekate više od 3 sata. Ali, i tada stižete brže nego do nekih drugim omiljenih nam letovališta…
U Baškoj Vodi su male šanse da se osećate kao stranac, da vam bude neprijatno, da se ne opustite i uživate. Sad, zavisi šta želite, na šta ste navikli i koliko ste spremni da se vratite ovom prelepom moru i plažama. Pored onih koje smo oduvek smatrali strancima, srešćete dosta ljudi iz Bosne, nešto manje iz Hrvatske, a ima ih i iz družih zemalja s ovih prostora. I da, kao što su mi rekli meštani, a nisu znali da sam nonivar – dobrodošli ste. To sam osetila i pre nego što sam čula, a atmosfera i ponuda u ovom mestu u Dalmaciji me brzo i uverila u to. Jer, tamo me čeka od svega pomalo, svega ne previše nego taman dovoljno za pravi antistresni odmor.

Tekst: Željka Zebić
Antistres misao