Taman dovoljno za antistresan odmor BAŠ JE DOBRA BAŠKA VODA

Taman dovoljno za antistresan odmor
BAŠ JE DOBRA BAŠKA VODA

Neke destinacije za letnji godišnji odmor su nam nepristupačne zbog cena. Druge, na žalost sve brojnije, zbog mogućnosti da doživimo ono što se naziva „terorističkim napadom“. A zatim, tu su i naše želje i zamisao gde bismo i kakav odmor voleli da provedemo

Postoje mesta u kojima su mnogi od nas nekada letovali, i odakle nose najlepše uspomene. U međuvremenu, ono što se dešavalo na prostorima države u kojoj smo rođeni, udaljino nas je od nekih obala. Ukoliko ste vi jedan od njih, odnosno nas, i razmišljate da li da im se vratite i tamo letujete, evo predloga – Baška voda, Makarska rivijera, Hrvatska.
S obzirom da ovo nije ni plaćen ni naručen tekst, u nekim momentima ću biti lična, da bih vam svojim utiscima što više i bolje dočarala ovo prelepo mesto na Jadranu, to kako sada izgleda, kakva je atmosfera i šta vas sve očekuje.

I pesak i kamenčići
Prvo, u Baškoj vodi priroda se nije štedela. Raskošni borovi i njihov božanstveni miris su svuda oko vas. To ne znači da je rastinje zapušteno, naprotiv. Borovi duž cele plaže prave divan prirodni hlad, te ispod njih nema toplog vazduha kao ispod suncobrana. Ali, ko njih želi, ima i prostora da postavite svoj, ali i koristite hotelske, koji su, kao i na svim uređenim plažama, u kompletu sa ležaljkama.
Plaža je u ovom delu obale, bar što se mene tiče, uvek bila savršena. I pesak i kamenčići. Voda u početku plitka, no brzo stižete u dubinu do kolena, posle par koraka do struka a zatim u dubinu. Zgodno i da se deca igraju samostalno jer ne mogu naglo doći do dubine, ali i za vas da možete da plivate slobodno.

Borik na svom mestu
Beskrajno je bistro more ovde, osvežava taman koliko treba. Posle uživanja u moru, tu su tuševi, ali i lokali u kojima se možete osvežiti. No, nisu zgusnuti jedan kraj drugog sa preglasnom muzikom, već su u ovom delu objekti od pre par decenija ostali na istom mestu, samo osavremenjeni.
Tako je i sa baštom u velikoj hladovini na samoj plaži, par metara od vode. Tako je i sa čuvenom terasom „Borik“, na kojoj su prve estradne korake pravile mnoge danas velike zvezde EX YU. Kažu, i sada joj je ista namena i jednako dobra zabava u večernjim satima.
Oduvek sam volela malene radnje, posebno filigranske, uz obalu. Da, i one su tu. Ponuda za turiste nije takva da im otežava kretanje u večernjoj šetnji, već diskretna tako da i više privlači pažnju od drangulija koje viđamo u letovalištima.

Antistres misao