Naslovna / Otvoreni um / Bez granica / Kako u SEKUNDI prekinuti loše misli?
Neobičan SAVEZNIK
Kako u SEKUNDI prekinuti loše misli? Neobičan SAVEZNIK

Kako u SEKUNDI prekinuti loše misli?
Neobičan SAVEZNIK

U moru informacija koje nas okružuju, teško je biti fokusiran i koncentrisan. Poznato je da ukoliko vas neko prekine u onome što radite a čemu ste misaono posvećeni, da biste se vratili u tok nije potrebno samo krenuti tamo gde ste stali, već se vratiti na početak.

Svako od nas svakodnevno doživljava trenutke u kojima se misli sudaraju, preskaču, trenutke kada nam u glavi vri kao u košnici.
Ako ne treba da nam misli budu usmerene samo na jednu stranu, i ukoliko su „lagane“, recimo dok ste u prevozu pa razmišljate malo o ljudima oko vas, malo pravite planove za neko druženje pa odlutate u sećanje na prethodno veče, to nije problem.
Međutim, ako vas prekine informacija o nekoj tragediji, nečem neprijatnom, ako ste bili izloženi nerazumevanju, vređanju, svađi, ako vam je neko učino nepravdu, sigurno ćete, kao većina, svoje misli usmeriti jedino u tom pravcu.
Ključa u stomaku, glava vam je kao ekspres lonac, vodi neku unutrašnju bitku, i to zlo umesto da prekinete pretvarate u rupu bez dna. U mislima nastavljate raspravu s nekom osobom, vodite neke teške razgovore, puni ste negativne energije i agresivnosti. To nije dobro, pre svega, za vas.

gumica
Zato je važno da naučite da taj niz neprijatnosti prekinete u sekundi.

Jedna od metoda je vrlo jednostvna, i za nju vam je potrebna – gumica za teglu. Da, obična gumica.