Naslovna / Bonus za dušu / Astrologija i slične priče / Od čega koji horoskopski znak
može da izludi na odmoru
NAJBOLJA REŠENJA PROTIV STRESA
Od čega koji horoskopski znak može da izludi na odmoru NAJBOLJA REŠENJA PROTIV STRESA

Od čega koji horoskopski znak
može da izludi na odmoru
NAJBOLJA REŠENJA PROTIV STRESA

Čak i najbliskije osobe mogu da vas izbace iz takta kad provodite previše vremena zajedno, kao što je slučaj na odmoru. Evo nekih kratkih a korisnih saveta kako da na najlakši način rešite razmirice na zajedničkom letovanju

Leto se zahuktava. Izbor destinacije za letovanje postaje jedna od glavnih tema u porodici. Svako ima svoju viziju kako bi vaš zajednički porodični odmor trebalo da izgleda, gde da se putuje, koliko dugo da se boravi na plaži, da li je bezbedno biti na suncu, koliko je koktela dozvoljeno popiti. Ipak, najsunčanije doba godine lako se može pretvoriti u najstresnije. Dešava vam se da vas i najbliskije osobe izbace iz takta kada previše vremena provodite zajedno. Evo nekoliko “kosmičkih” saveta prilagođenih horoskopskim znacima koji će vam pomoći da lakše podnesete “porodični” stres na letovanju.

Saveti za oslobađanje od stresa za Ovnove
Čak i dinamični ovnovi mogu ostati bez “energije” tokom letovanja, posebno ako nemaju dovoljno novca za sve što im je “potrebno”. Ako član porodice od vas zatraži još “samo ovo ili ono”, probajte da kontrolišete svoju vatrenu narav! Sprečite stres tako što ćete svakog dana izdvojiti bar sat vremena da uživate sami sa sobom. Podelite zadatke drugima, a onda idite u samostalnu šetnju ili bar odremajte. Ne mora svaka obaveza da bude vaša, porodica je tu da vam pomogne.

Saveti za oslobađanje od stresa za Bikove
Bik važi za mirotvorca, tako da se porodica oslanja na njega u rešavanju spornih situacija, čak i na letovanju. To Bika ponekad može da izludi, posebno kada reši da uživa u svom godišnjem odmoru.
Ako dođe do stresne situacije na letovanju, insistirajte na razumnom razgovoru uz međusobno uvažavanje svih i ne odustajte dok mir ne zavlada.

Saveti za oslobađanje od stresa za Blizance
“Kratki” živci koje odlikuje ovaj horoskopski znak lako mogu da se aktiviraju ako član porodice kaže nešto sa čime se Blizanci ne slažu. Potrebno je da vežbate strpljenje, dragi Blizanci, da smirite svoje burne reakcije. Probajte sa aktivnostima kao što su joga ili časovi crtanja. Na taj način ćete lakše podneti porodične razgovore i jednostavno uživati u letu.

Saveti za oslobađanje od stresa za Rakove
Emotivni rakovi posebno su skloni porodičnom stresu, čak i tokom letovanja. Pogađa ih kritika, ljuti komentari ili ako ih neko ignoriše. Članovi porodice mogu nenamerno povrediti njihova osećanja “nebitnim” stvarima – ako im se, na primer, učini da je neko od braće ili sestara povlašćen u odnosu na njih. Jasno i glasno recite šta vas je uvredilo, najverovatnije je da ćete svoj mir naći kada primite izvinjenje.

Saveti za oslobađanje od stresa za Lavove
Opustite se, Lavovi. Okidač porodičnog stresa na letovanju su pre svega situacije na koje ne možete da utičete, a to je neizbežan deo vašeg godišnjeg odmora. Da li će član porodice presoliti večeru, ili će se zadržati na plaži duže od dogovorenog nije od suštinskog značaja za vaš opušteni odmor. Zaboravite na takva očekivanja. Bićete srećniji.

Saveti za oslobađanje od stresa za Device
Previše razmišljate o sitnicama, što vaše savršeno letovanje lako pretvara u stres. Sama pomisao kako sve mora da bude “pod konac”, maksimalno organizovano i u skladu sa potrebama svakog člana porodice vezuje vas u čvor. Organizacija plana puta, kao i samog letovanja biće vam olakšana ako napravite spisak obaveza. Osetićete se mirnije samim činom stavljanja svega na papir.

Saveti za oslobađanje od stresa za Vage
Nepošteni postupci za vas su glavni izvor stresa. Takođe vam je teško da se izborite sa neredom. Pokušajte da ovo zanemarite vođeni mišlju da ste na svom odmoru, i da ne mora sve da bude “skockano” po vašim merilima. Ali, ako vas nešto baš iznervira kod familije, odgovorite smireno i kratko, bez opsežnih govora ili optužbi. Rezultati će biti bolji ako okolina shvati šta vas izluđuje.

Saveti za oslobađanje od stresa za Škorpije
Vaša porodica nije svesna koliko ste u suštini emotivni jer to vešto krijete. Pod stresom ste kada su u pitanju velika, bučna porodična okupljanja. Osećate napetost kada nemate dovoljno privatnosti. Objasnite porodici svoje potrebe i granice. Jednostavnije će im biti da prihvate vaše naglo odlaženje sa porodične večere u usamljenu šetnju plažom, ili sat vremena bez uznemiravanja u hotelskoj sobi. Ako im objasnite, razumeće vas.

Saveti za oslobađanje od stresa za Strelčeve
Vi ste uvek u pokretu, tako da vam je ideja da sedite na terasi hotelske sobe nekoliko sati i odmarate – ravna ličnom paklu. Takođe, niste ni fan dugih porodičnih večera gde morate da se ponašate po pravilima. Svaka situacija u kojoj se ne osećate slobodno – za vas je stresna. Nađite način da što više vremena provedete van hotela, vikendice, u nekoj aktivnosti koja će “nahraniti” vaš duh. Ako ste u nekim momentima “vezani” za boravak u zatvorenom prostoru, pomozite članovima porodice oko sređivanja prostora, kuvanja, bilo čega što bi vas pokretalo.

Saveti za oslobađanje od stresa za Jarčeve
Previše zahtevate od sebe samih. Osećate se pod pritiskom kada ne možete da se bavite ispunjavanjem svojih životnih očekivanja i planova, jer ste na letovanju i od vas se očekuje da se odmarate. Čak i tada brinućete o pravilnoj ishrani, kupovini suvenira, pričanju pravih viceva za stolom. Pokušajte da se oslobodite misli “šta ako” ili “kada bi moglo” i da uživate u trenutku, na savršenom mestu za vas, a umesto plana rada, ako baš morate – napravite plan odmora.

Saveti za oslobađanje od stresa za Vodolije
“Živi i pusti druge da žive” – vaš je moto. Volite da imate svoj put. Ipak, kada ste okruženi porodicom tokom zajedničkog letovanja, bilo bi lepo da naučite umetnost kompromisa kako bi ublažili porodični stres. Vi ste u svojim planovima čak i kada nije vreme letovanja, pokušavajući da u svoj raspored ugurate i putovanja, zabavu sa prijateljima, sve u kratkom vremenskom roku, što može da vas dovede do stresa. Usporite malo. Tako ćete više postići i potpuno se opustiti.

Saveti za oslobađanje od stresa za Ribe
Vi ste poprilično “zatvoreni”, tako da vas članovi porodice koji se ponašaju previše blisko i pokušavaju da vas uvuku u razgovore o temama o kojima ne želite da pričate, naprosto izluđuju. Vaša osetljiva priroda uznemirena je i glasnim porodičnim skupovima, koji su vam često dosadni ili vam smeta nečije nedolično ponašanje. Pošto ne umete da se zaštitite od takvih “invazija”, letovanje može da se pretvori u stresan period za vas. Zvuči naporno, ali probajte da se privremeno prilagodite vođeni mišlju – I ovo će proći. Nakon toga “poklonite” sebi dugu šetnju gde ćete se očistiti od negativnosti iz okoline koje utiču na vas.

Tekst: Karen Ki

Pročitajte još:https://antistresvodic.rs/zasto-je-dobro-putovati-sa-decom-putovanja-menjaju-zivot/