Naslovna / Dobre priče / Mia Medaković-Topalović
Moj put ljubavi do mene same
Mia Medaković-Topalović Moj put ljubavi do mene same

Mia Medaković-Topalović
Moj put ljubavi do mene same

Da li je Mia Medaković-Topalović, dipl. pravnik i glavna i odgovorna urednica regionalnog e-časopisa RYL (Refresh Your Life), nakon svoje prve samostalne izožbe Intelektualaca Balkana(ca), pronašla KLJUČ SVETA otkrićemo na njenoj novoj izložbi pod ovim nazivom.

Izložba će biti otvorena u BW Experience (Galerija Progres), Knez Mihajlova 27, u petak, 13. decembra, sa početkom u 20 časova, i moći će da se vidi do 18. decembra.

KLJUČ SVETA predstavlja 34 fotografije kojima je Mia kroz svoj objektiv obojila svet, sakupljajući delove svoje duše na različitim krajevima Jordana, UAE, Balija, Nepala, Italije, Grčke, Srbije.

Kljuc sveta

Da li tvoja duša konačno ima sve tvoje delove?

– „Ljudi su mala sunca često nesvesna svoje svetlosti“ – rekao je Stevan Pešić, autor najčuvenijeg putopisa „Katmandu“. Ja takođe uočavam ljude koji svetle i one čija je vatra sakrivena negde duboko u njima. Kroz putovanja vraćam se sebi i svojoj istini i vatri. Kretnjem raste i moja istina i moja ljubav prema sebi i uživanjima u trenucima kojima svedočim. Putovanja mi donose nove spoznaje, nove ljude i predele, nove doživljaje i osećaje koji se utkaju u moju dušu. A duša je sve! Čovek bez duše je kao bez odela, ogoljen i osiromašen. Čovek bez duše je telo koje luta u nepreglednom svetu. Dajte telu dušu – dali ste mu život. Ovo je moje buđenje, ovo je moj put ljubavi do mene same. Čarobna su kretanja, magična su prostranstva koje staju u zenicu oka. I sve svoje bogatstvo nosim u zenici oka i srcu – „Osmeh što iz srca sveta ide u dušu sveta“.

Moja duša sastavljena je od različitih mozaika sveta… nisam ih još sve sakupila. Treba mi vreme, samospaznaja i prepoznavanje. Put me još zove i čeka.