Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / Maja Volk u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić
Najteže mi je bilo da zavolim svoju samoću
Maja Volk  u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić Najteže mi je bilo da zavolim svoju samoću

Maja Volk u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić
Najteže mi je bilo da zavolim svoju samoću

Kaže i da je najteži zadatak bio oprostiti sebi kada se razbolela. Shvatila je šta je sebi do tada činila, gde su bile greške. Sve je iz korena promenila i tada je bolest pobegla jer više nije imala svoju funkciju. Danas je Maja Volk srećna i zdrava žena.

„Najteže mi je bilo da prihvatim samoću, da je prigrlim i budem dobro. Čitav život sam težila ka tome da budem uz nekog, samo da ne ostanem sama. Danas je to potpuno drugačije a i dalje verujem da pravi čovek i ljubav postoje. Potrebno je kraj sebe imati nekoga ko će zajedno koračati vašim putem ukoliko može ili pak da ste paralelno na svojim putevima ali da vam to odgovara i da se razumete i dopunjujete“, vrlo iskreno Aleksandri Simić Maja poverava svoje najveće strahove i pobede.

Kao profesor i osoba koja brine o novim generacijama, mladim ljudima koji tek kreću svoj put, ona ističe da je najvažnije pitanje koje im često postavlja „Ko si ti?“. Tada bude i suza i teških odgovora ali je važno da studenti spoznaju sebe.
Maja Volk sebi čestita na dva uspeha – što je pobedila bolest i smogla snage da sebi kaže da njen život pre toga u mnogo segmenata nije valjao, i što je odgajila pre svega srećnu decu koja su dobri ljudi.

Danas zasigurno zna da će realizovati sve svoje ciljeve koje je zamislila. Ponavlja da je najteže oprostiti sebi a biti dobro znači činiti sebi dobro. Danas joj ne fali ljubavi prema sebi a volela bi da u Knez Mihajlovoj ulici otvori kiosk za zagrljaje kakvi postoje u svetu. „Tada bi nam svima bar malo bilo bolje“, zaključuje Maja Volk.

Emisiju možete pogledati na TV Naša u nedelju 23. oktobra od 17h i u sredu 26. oktobra od 22h.
Ukoliko ste propustili neku od emisija Iskreno sa Aleksandrom Simić možete ih pogledati ponedeljkom od 12:10 na TV BN.