Inspiracija za svaki dan 18 vanvremenskih tajni srećnih ljudi

Inspiracija za svaki dan
18 vanvremenskih tajni srećnih ljudi

Mudre reči savremenih i istorijskih „srećnika“ pokazuju da su baš oni otkrili „tajne“ srećnog života. Hajde da otkrijemo o čemu se radi.

1. Sreća je ono šta si ti

„Moja odluka je da pronađem bilo kakvu trunku radosti u svakoj situaciji u kojoj se nađem, jer shvatam da veliki deo naše patnje nije određen okolnostima, već našom interpretacijom i shvatanjem određenih događaja.“ – Marta Vašington

Istinski srećni ljudi kao da imaju neku magičnu sposobnost da ostanu u dobrom raspoloženju čak i kada nema nekog specijalnog razloga za to. Kada je sreća jezgro vaše ličnosti, čak i momenti koji nisu veseli, ne mogu vas toliko „uzdrmati“ da na umete da nađete svoju „ravnotežu“.

sreca 1

2. Sreća je izbor koji uvek možete da napravite

„JA, a ne događaji, imam moć da sebe učinim srećnim ili nesrećnim danas. Ja biram kako će biti.“ – Gručo Marks

Sledeći put kada se nađete u neprijatnoj situaciji, zapitajte se: „Hm, da li bih sada radije prolazio kroz težak i nesrećan period, ili ipak biram da budem srećan kroz teško razdoblje?“ Izbor je vaš!!

3. Sreća „dolazi“ iz vaše svesti

„Sreća je kada je sve ono što mislite, govorite i radite u harmoniji.“ – Mahatma Gandi

Svaki psiholog će vam reći da u ljudskoj prirodi postoji želja da misli, reči i dela budu u skladu. Ipak, često ćete se naći u situaciji kada želite da se uklopite u „kalup“ onoga što okolina misli ili želi, umesto da budete u potpunosti svoji i pratite svoj put i cilj. Baš ovo dovodi do konflikta u sopstvenom umu, kao i do manje srećnog života.

Antistres misao