Naslovna / Čuvari zdravlja / 2 jednostavne vežbe za buđenje intuicije
POKRENIMO SRČANU I DUHOVNU ČAKRU
2 jednostavne vežbe za buđenje intuicije POKRENIMO SRČANU I DUHOVNU ČAKRU

2 jednostavne vežbe za buđenje intuicije
POKRENIMO SRČANU I DUHOVNU ČAKRU

Neka od učenja, kao što je recimo joga, ukazuju da svako od nas ima tri tela. Jedno je fizičko, kojeg smo svesni. Drugo telo je energetsko, to je zapravo centar naše emocionalne i mentalne prirode. Treće je astralno, koje mnogi nazivaju svetlosnim, ne može se videti golim okom, ali postoje fotografije na kojima se vidi ta energija i njene boje

To telo prvi su fotografisali Sejmon i Valentina Kirlijan, pre skoro 80 godina, i sigurno ste do sada videli bar jednu fotografiju astralnog, ili kako ga nazivaju još i eteričnog ili spiritualnog tela.
To astralno telo čini 7 energetskih centara, odnosno čakri, a svaka od njih „brine“ o različitim aspektima našeg mentalnog i emotivnog stanja. Da bismo probudili intuiciju, posebno su važne 2 čakre. To su četvrta, odnosno srčana čakra (u oblasti srca) zvana i „anahata“ i šesta čakra, odnosno duhovno, treće oko, znana i kao „ajna“ čakra (smeštena između obrva).

1. PRVA jednostavna vežba
Na početku, smestite se udobno u sedeći položaj, i pokušajte da umirite misli. Sve što vam prolazi kroz um pustite da ode, ne zadržavajte se ni na jednoj misli. Zatim krenite sa disanjem, poznatim kao „obično disanje“.
Lagano udahnite brojeći do 12, zatim zadržite dah 12 sekundi pa polako izdahnite brojeći takođe do 12. Ponovite ovo 6 do 12 puta. Ostanite mirni u sedećem položaju.
Usmerite pažnju tamo gde se nalazi vaše srce. Privucite lopatice jednu ka drugoj, tako da stežete a zatim opuštate leđne mišiće koji se fizički nalaze iza srca. Zamislite svetlost u obliku velike lopte koja se širi iz dela tela gde vam je srce. Vizualizujte kako se ta svetlost širi na sve oko vas, postepeno, sve do planete i dalje u kosmos, kao da je od vašeg srca do svemira proširena ta velika svetlosna lopta. Osetite da je sve okupano tom svetlošću. Nastavite da sedite opušteno, dok osećate toplotu i energiju u četvrtoj čakri.
Lagano pomerite pažnju od srčane ka šestoj čakri, tačnije na tački između obrva. Skupite i opustite obrve nekoliko puta, da biste probudili energiju u tom delu. Usmerite pažnju na slanje svetlosnih zraka iz „trećeg oka“, nalik onima pri bioskopskim projekcijama. Zamislite da taj zrak snažno odnosi sve neprijatne senke, da odlazi daleko u prostor, odnosi sve neprijatnosti, tugu, bol. Zatim se opustite i osetite svetlost i energiju u šestoj čakri. Ostanite umireni u sedećem položaju dokle god vam prija.

meditacija

Zamislite svetlost u obliku velike lopte koja se širi iz srca

Šta ste zapravo uradili? Četvrta i šesta čakra su centri za slanje i primanje naših misli i emocija. Kada se umirite i oslobodite napetosti na ovaj način, vi budite svoju intuiciju.