Inspiracija za svaki dan 18 vanvremenskih tajni srećnih ljudi

Inspiracija za svaki dan
18 vanvremenskih tajni srećnih ljudi

4. Sreća je vaša odgovornost

„Ne čekajte druge da vam donesu sreću ili da budu srećni zbog vas. Ako vi osetite iskru sreće, prenećete je i na druge.“ – Alisa Voker

Ne postoji ništa depresivnije nego čekati na „dostavljača“ sreće. Zašto? Zato što takvog još niko nije dočekao. Dostavite sami sebi sreću, oslobodite se osećaja iščekivanja.

5. Sreća je u harmoniji

„Ne možemo biti uvek na vrhuncu sreće. Sreća nije stvar intenziteta, već balansa, reda, ritma i harmonije.“ – Tomas Metron

Obratite pažnju na ovo!!! Provodeći vreme isključivo u želji da budete srećniji, samo ćete biti još depresivniji. Fokusirajte se na umereni nivo svakodnevne energije i inspiracije, na sitnice koje vas raduju, a ne na ogromnu eksploziju oduševljenja i veselja (naravno da je ovakva vrsta „vatrometa“ divna, ali nije dugotrajna).

sreca 2

6. Sreća nije u sećanjima

„Osnovni recept za sreću je: izbegavajte preduga razmišljanja o prošlosti.“ – Andre Maurois

Istina je da sećanje na lepe uspomene može probudite lepe osećaje, ali morate biti svesni da je izvor istinske sreće u sadašnjosti a ne u prošlosti. Ako želite da danas osetite sreću, ostanite u sadašnjosti. Pustite prošlost da „živi u prošlosti“, a vi pronađite bar sitnicu koja je tu da vas obraduje danas.

Antistres misao