Naslovna / Dobre priče / Lisa Braun
NIKO NE MOŽE DA OSTVARI VAŠ SAN
Lisa Braun NIKO NE MOŽE DA OSTVARI VAŠ SAN

Lisa Braun
NIKO NE MOŽE DA OSTVARI VAŠ SAN

Naša sagovornica je odnedavno nosilac najvišeg zvanja koje jedna žena može da ima u Evropskom viteškom redu Sveti Đorđe. O svojim daljim planovima i snovima koji joj daju neverovatnu energiju (ili ona njima) pričala je za Antistres vodič

Već četiri godine u svojoj kući u Krčedinu Lisa Braun organizuje druženje pod nazivom “Dani hleba i vina”, kada se primaju novi članovi u red Svetog Đorđa i predstavljaju proizvođači božanskog nektara. Ove godine je vreme želelo da nam “izađe u susret”, kako bismo što više uživali u bašti koja okružuje kuću naše domaćice. Iako je bilo neophodno da se sruši do temelja, na istom mestu je Lisa podigla spolja stilski potpuno istu – sremsku kuću, kojoj je namenila i nesvakidašnje ime “Vila Ravijojla”. Danas je ona zanimljiva kombinacija originalne seoske kuće sa početka prošlog veka i unutrašnjeg dela koji je kopija engleskog doma jer je naša sagovornica želela da sačuva ambijent u kojem je živela, dopremivši celokupan nameštaj sa Ostrva.
Za Lisu, čije je rođeno ime Radmila, imanje u Krčedinu ima i jedan sasvim drugačiji značaj. Naime, prebirajući po kutijama sa starim dokumentima naša sagovornica je slučajno došla do podatka da je njena baka Anka, koja je život provela u Makedoniji, rodom iz Krčedina.
– Zaokret od 360 stepeni, vratila sam se korenima, kaže Lisa, koja vikendom živi u ovom malom sremačkom mestu, dok je preko nedelje u Beogradu.

Lisa1

Na proglašenju prve vinske dame u Beču

Prva vinska dama viteškog reda
Susreti u Krčedinu su za našu sagovornicu ove godine imali posebno značenje jer je nedugo pre toga proglašena prvom vinskom damom Evropskog viteškog reda Sveti Đorđe u Beču. To je najviše zvanje koje jedna članica ovog reda može da dosegne. Inače, osnivač reda je porodica Habsburg a jedan od članova bio je i Stefan Dečanski.
Lisa Braun je i član drevnog viteškog reda Sveti Lazar iz Jerusalima, koji je osnovan pre više od pola veka kako bi se štitili hodočasnici koji su išli u Svetu zemlju, Udruženja poslovnih žena Srbije a nosilac je i njihovog priznanja za preduzetnicu godine – Žena zmaj. Priznaje da ovo priznanje ima posebnu simboliku jer se uvek bori kao zmaj, čak i kada nešto izgleda skoro nemoguće.