Lisa Braun

Lisa Braun
NIKO NE MOŽE DA OSTVARI VAŠ SAN

Naša sagovornica je odnedavno nosilac najvišeg zvanja koje jedna žena može da ima u Evropskom viteškom redu Sveti Đorđe. O svojim daljim planovima i snovima koji joj daju neverovatnu energiju (ili ona njima) pričala je za Antistres vodič

Već četiri godine u svojoj kući u Krčedinu Lisa Braun organizuje druženje pod nazivom “Dani hleba i vina”, kada se primaju novi članovi u red Svetog Đorđa i predstavljaju proizvođači božanskog nektara. Ove godine je vreme želelo da nam “izađe u susret”, kako bismo što više uživali u bašti koja okružuje kuću naše domaćice. Iako je bilo neophodno da se sruši do temelja, na istom mestu je Lisa podigla spolja stilski potpuno istu – sremsku kuću, kojoj je namenila i nesvakidašnje ime “Vila Ravijojla”. Danas je ona zanimljiva kombinacija originalne seoske kuće sa početka prošlog veka i unutrašnjeg dela koji je kopija engleskog doma jer je naša sagovornica želela da sačuva ambijent u kojem je živela, dopremivši celokupan nameštaj sa Ostrva.
Za Lisu, čije je rođeno ime Radmila, imanje u Krčedinu ima i jedan sasvim drugačiji značaj. Naime, prebirajući po kutijama sa starim dokumentima naša sagovornica je slučajno došla do podatka da je njena baka Anka, koja je život provela u Makedoniji, rodom iz Krčedina.
– Zaokret od 360 stepeni, vratila sam se korenima, kaže Lisa, koja vikendom živi u ovom malom sremačkom mestu, dok je preko nedelje u Beogradu.

Lisa1
Na proglašenju prve vinske dame u Beču

Prva vinska dama viteškog reda
Susreti u Krčedinu su za našu sagovornicu ove godine imali posebno značenje jer je nedugo pre toga proglašena prvom vinskom damom Evropskog viteškog reda Sveti Đorđe u Beču. To je najviše zvanje koje jedna članica ovog reda može da dosegne. Inače, osnivač reda je porodica Habsburg a jedan od članova bio je i Stefan Dečanski.
Lisa Braun je i član drevnog viteškog reda Sveti Lazar iz Jerusalima, koji je osnovan pre više od pola veka kako bi se štitili hodočasnici koji su išli u Svetu zemlju, Udruženja poslovnih žena Srbije a nosilac je i njihovog priznanja za preduzetnicu godine – Žena zmaj. Priznaje da ovo priznanje ima posebnu simboliku jer se uvek bori kao zmaj, čak i kada nešto izgleda skoro nemoguće.

Pages: 1 2