Naslovna / Kolumne / Ivana Đorđević / Kolumna
NAZVAĆU TE… A TI SEDI I ČEKAJ!
Kolumna NAZVAĆU TE… A TI SEDI I ČEKAJ!

Kolumna
NAZVAĆU TE… A TI SEDI I ČEKAJ!

Što reče jedan, najbolje do penzije, a onda ionako možeš golubovima da prepričaš šta si hteo da kažeš!

Taj trip da je neko u vezi u prednosti, najjača je zabluda koja u okovima drži ljubav. A priča ide ovako. Bakica od 60+ posle 20 godina prihvati muvanje jednog ocvalog gospodina. Izađu njih dvoje i on joj kaže čuveno: “Nazvaću te”. Kako se sirotoj ženi to nije dogodilo nikada pre, sedi danima sa telefonom u ruci, dok se nije poverila unuci, koja joj mrtva hladna odgovori:
– Ih, baba, pa svi smo to doživeli bar jednom!
Jesmo možda danas, ali bakica od 60+ tek sada prvi put, pa i ne ume da se ponaša u skladu sa novom tehnologijom. A i reče unuci da ne može baš da drži telefon stalno uz sebe, nego kako da povrati svoju prednost u odnosu na bezobraznog đuvegiju, koji arči fazone mlade generacije.
– Znaš, baba, pomoglo bi da ga napraviš ljubomornim.

Sem što je situacija neviđeno luda, i što višedecenijska udovica konačno ima o kome da misli, posle 40 godina ponovo razmišlja o muvanju i udvaranju i objašnjava unučici da ne zna kako će se snaći. A devojka joj objašnjava:
– Ma moraš baba nešto da napraviš, da te negde vidi, sad Fejs nemaš i Tviter pretpostavljam takođe ne koristite ni ti ni on. Ali prošetaj se ti nekuda sa nekim drugim tipom.
– Odakle mi tip sad, i ovaj se krčkao 20 godina, oboje smo bili zauzeti.
– Vidi, mlađi i lepši biti nećete, ali ljubomora uvek daje željene rezultate.
Dumala bakica, dumala, šta joj je činiti. Dosetila se da ima drugaricu koja živi pored restorana gde on svakodnevno prolazi. Ta je zove i cima već duže vreme, ali nikako da se usklade da se vide.
– Baba, ne treba da te vidi sa ženom, nego sa muškarcem. Jel ima ta tvoja ortakinja živog muža?
– Živ je. Što pitaš?
– Pa ne treba ti da se udaš opet, pa da ti momak proljubomoriše, nego samo malo da te vidi s nekim. Ugovori ti da pijete kafu svo troje, smisli nešto, nemoj ja da te učim sve!
Ne treba da kažem da se ova savetodavna lekcija završila vrištanjem od smeha, ali ko što je naučila šta je Whats up i Viber, ko veli da posluša unuku. Ne može da škodi.

Uradila bakica sve po unukinom receptu. Postavila zasedu, poređala igrače sa kojima raspolaže, zamolila drugaricu da ode malo po Knezu, ova joj učinila. Do susreta oči u oči došlo!
Dok je bakica jela sladoled i kikotala se na priču o tome kako se leči visok pritisak, prišao joj tip! I pozdravili se, ljubazno. Upoznala ga sa svojim pratiocem u poslastičarnici.
Gospodin udvarač u zrelom dobu, došao joj još iste večeri na vrata! Doneo i cveće, zvao je na Kališ.

Kad su ponovo prošetali Kalemegdanom, nastavili su ljubav tamo gde su stali. Naravno, živ ne bi priznao da je proljubomorisao. Ali ljubav cveta.
– Kako ide, baba?
– Otkako me video sa Cvijom, Lepinim mužem, ko da se zaljubio. Sad je sve cool, kako biste vi mladi rekli.
Posle kažu da od dece ništa ne može da se nauči. I ljubav zna za vreme i mesto. I treba se igrati toplo-hladno, jer to greje vezu. A ispade da se stvari nekad najbolje zapale kada vas neko vidi da jedete sladoled. Sa nekim drugim.

Piše: Ivana Đorđević
Foto: Dalibor Milošević