Dejvid Linč

Režiser Dejvid Linč
TRANSCENDENTALNA MEDITACIJA KAO TAJNA USPEHA

Dejvid Linč (David Lynch), kreator čuvene serije Tvin Piks, kao i filmova Divlji u srcu, Bulevar zvezda, Čovek slon… kaže da poslednjih 40 godina nije propustio ni jedan jedini dan transcendentalne meditacije

Nedavno je u Los Anđelesu prisustvovao panelu psihijatara na temu “Kako živeti srećniji život kroz transcendentalnu meditaciju”. Nakon panela je i sam objasnio zašto misli da je ova meditacija tajna svega u životu.

– Mnoge bolesti povezane su sa stresom, jednim od najpopularnijih problema koji nas okružuje u ovom modernom dobu. Ljudska civilizacija se “gubi” u stresu jer nam društvo stalno poručuje da treba da radimo više i brže, a ako ne postupamo tako, mora biti da smo onda lenji. Kako da, pored svakodnevnih izazova, ostanemo u balansu, fokusirani na pozitivne misli? Šta je ključ unutrašnje sreće i mira?

Čuveni režiser se seća da je u njegovom životu jednostavno “kliknulo” i da je osetio neku vrstu više realnosti, kao i to da mu baš transcendentalna meditacija može pomoći da shvati o čemu se u životu zaista radi. Osnovao je i Fondaciju za širenje svesnosti koja pruža osnovnu edukaciju o ovoj meditaciji onima koji ne mogu da priušte skupe seminare.

– Moja preporuka vam je da meditirate 15 minuta svakog jutra i 15 minuta u popodnevnim časovima, a zatim da obratite pažnju na to kako vam se život transformiše, kako sve postaje mnogo jasnije. Jednom kada naučite ovu tehniku, vaša je zauvek. Majka priroda je veoma srećna kada ljudi prestanu da pate i krenu dalje jednim divnim putem, poručuje Dejvid Linč.

Tekst: Marina Manga