knjiga_Mirjana_Stojadinovic

Mirjana Stojadinović
ISCELILA SAM SEBE KADA SAM OPROSTILA

Kada joj je postalo neizdrživo da živi u sopstvenoj koži, naša sagovornica je shvatila da mora da se menja. Tada su počeli da se otvaraju neki drugačiji putevi, na kojima je prvi put naučila da voli sebe

Njen život je na samom početku bio drugačiji od života njenih vršnjaka. Rođena je sa deformitetom na licu, ali i sa jakom voljom da joj tako nešto ne preuzme kontrolu nad životom.
– Oduvek sam htela nešto drugačije, jer sam verovala da sam lošija zato što sam na ovaj svet došla drugačija. Od same želje za boljim do konkretne akcije prošao je dobar deo mog turbulentnog života. Počela sam da tražim nešto bolje tek onda kada su me verovanja o sopstvenim ograničenjima, kompleksi i strahovi doveli do mnogih psiho-fizičkih bolesti. U početku je to bila jaka želja, a onda je sve što mi je bilo potrebno jednostavno dolazilo na moj put.

Snaga naših misli. Život naše sagovornice je bio satkan od događaja koji joj nisu na prvi pogled pružali nikakvu utehu.
– Definitivno jedan od najtežih trenutaka je bio kada sam izgubila brata u saobraćajnosj nesreći. Ogomna bol zbog gubitka i krivice me je umalo pojela i potpuno slomila. O tome sam pisala u svojoj knjizi Neka je komšijina krava živa i zdrava. Vreme i događaji koje sam opisala su odličan primer da razumete koju snagu imaju naše misli i naše svesne i nesvesne odluke koje donosimo u životu. Mi živimo ono što mislimo i ono što verujemo.
U knjizi koja je ovih dana doživela drugo izdanje ima puno važnih poruka. Jedna od njih se nalazi na samoj naslovnoj strani:
“Čuda su moguća! Gledala sam čuda.
Doživljavala sam čuda. Ja sam čudo.
Ti si čudo, dragi prijatelju!
Čuda se ne dešavaju, čuda se stvaraju!”

Vraća nam se ono što dajemo. Mnogi kažu da je veoma hrabro što je svoja čak i traumatična iskustva podelila sa čitaocima. Međutim, Mirjana veruje da tako može da utiče na ljude kako bi i sami promenili život u kojem nisu srećni.
– Naravno da je dobrota najbolja moguća investicija u sopstveni život. Problem svakog čoveka jeste u tome što očekuje da mu se dobro uzvrati. I zato nas ne razočaravaju drugi ljudi, već naša očekivanja. Verujem da se negde sve što činimo ili ne činimo beleži a život nam uvek isporuči ono što smo i sami dali. O mnogo čemu u životu govorimo kao o planetarnim čudima, a zapravo je sve moguće. Mi smo ti koji od nekih stvari pravimo čuda, smatramo ih neostvarivim ili možda verujemo da ih nismo dostojni. Sva naša ograničenja su između naša dva uva. Ali i sva moć je definitivno u nama.
Kaže i da je “Kravicu” preplakala. Ali da je njena duša spoznala da je plakanje dar, a ne slabost.
– Tako oslobođena kreiram nešto novo pod nazivom “Mama i ja”. Naslov je metafora, a o samoj knjizi biće dana za komentarisanje.

Mirjana_Stojadinovic_predavanje
Jedna od Mirjaninih radionica nosi naziv “Jeste li zaista oprostili?”

Pages: 1 2