Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / Isidora Bjelica u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić
SADA ZNAM KOLIKO JE VAŽNO VOLETI SEBE
I SLUŠATI SVOJE SRCE
Isidora Bjelica u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić SADA ZNAM KOLIKO JE VAŽNO VOLETI SEBE I SLUŠATI SVOJE SRCE

Isidora Bjelica u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić
SADA ZNAM KOLIKO JE VAŽNO VOLETI SEBE
I SLUŠATI SVOJE SRCE

Danas se, kaže, oseća fantastično. Dobro je, nasmejana i na putu ljubavi prema sebi. Isidora Bjelica govori o uslovljenosti ljubavi koju postavljamo jedni drugima, koliko ju je bolest promenila, čemu je zahvalna i šta za nju danas predstavlja Život.

„Naše misli su naš raj i pakao i trebamo ih očistiti kako bi se osećali dobro. Naše misli su odgovorne za naš život“, započinje Isidora i dodaje da su mnoga naša ponašanja odraz nasleđenih uverenja naših roditelja i okoline, i da su nam čak mnoge rečenice date u njihovoj najboljoj želji i nameri.
Zahvalna je svom ocu Dimitriju i njegovom širokom duhu i pozitivnom stavu koji je nasledila, pa čak i onda kada je četiri puta za redom čula najtežu dijagnozu koja je uspostavljena. Kaže da je najača u najtežim situacijama, i otkriva kako se tada osećala i o čemu je razmišljala.

Danas zna mnoge istine i kaže da je sve dobro.
„Biti dobar prema sebi, voleti sebe, učiniti svoj život boljim najvažnija je stvar jer tako pomažemo i drugima i to na mnogo širem nivou od onog koji vidimo“, kaže Bjelica.

U svojoj novoj knjizi SPAS 3 i u emisiji govori i o terapeutima sa kojima se susretala i da za sve u životu svako ima svoju meru i ono što mu prija, bez obzira na meru i mišljenja drugih ljudi.
„Permanentno prepravljanje sebe, takođe je jako loše. Pogotovo kada za cilj ima da se dopadnemo drugima, da bi im ugodili. Zašto to činimo? Zato što se plašimo da nećemo imati dovoljno ljubavi. Strah je uvek naličje ljubavi tj. njena suprotnost“, sada zna i ističe Isidora u razgovoru sa Aleksandrom Simić.

Isidora danas i dalje uči, iz ponašanja svoje dece, svog supruga, menja se, napreduje.
Danas zasigurno zna da je život najlepša bajka koja postoji, da je opraštanje nepotrebno kada nekoga voliš jer ga tada i razumeš, a da zahtevanje opraštanja ozbiljan je znak manipulacije. Svojim najvrednijim osobinama smatra svoju otvorenost, veselost, prijemčivost za druge ali i sposobnost da sebe menja. Veliki je optimista i njena najveća ljubav danas je sve. Voleti i one drugačije, i one koji nas ne vole a diploma iz ljubavi, kaže, teško se zasužuje i put nije lak ali je dragocen cilj na koji se stiže.

Ostale istine koje je Isidora Bjelica podelila iskreno sa Aleksandrom Simić možete pogledati premijerno na TV Naša u petak 8. jula u 23h, i u repriznim terminima u nedelju 10. jula od 17h i u sredu 13. jula od 22h.