Lekovita voda ŽUBOR KOJI ČINI ČUDA

Lekovita voda
ŽUBOR KOJI ČINI ČUDA

I voda može da se razboli. Austrijski naučnik Viktor Šauberger tvrdio je da je voda živa, tj. da se ponaša kao živo biće, da ima svoj životni vek i sudbinu, ali i da, ako sa njom nepravilno postupamo, može da se “razboli” i “naljuti”. Njegova istraživanja potvrdio je i japanski naučnik Masaru Emoto, koji je ispitivao kako se voda “ponaša” kada se izloži različitim spoljnim uticajima, kao što su, na primer, reči, muzika, misli, pa čak i molitva. Uzeo je uzorke vode iz jezera, reka i izvora, zamrzavao ih, izlagao raznim uticajima, proučavao ispod mikroskopa i došao do zapanjujućih rezultata.
Otkrio je da voda iz prirodnih izvora, odnosno ona koja je čista i neprerađena, koja dolazi iz “zemljine utrobe”, formira jedinstvene i vrlo pravilne kristalne oblike izuzetne lepote, koji pod mikroskopom izgledaju kao prava umetnička dela. Sa druge strane, kristali iz zagađenih voda su bili deformisani i nepravilni.
Međutim, kada bi se ovoj vodi očitala molitva, događalo se nešto čudesno – kristali su se posle molitve ispravljali, dobijali lepe i pravilne oblike, baš kao i oni iz prirodne, čiste izvorske vode.

crystal-water

Nakon čitanje molitve kristali se ispravljaju i postaju lepi

Sposobnost da poprima tuđi oblik. Još jedna neverovatna reakcija vode primećena je nakon što se u čašu doda samo jedna kap aromatičnog ulja bilo koje biljke. Ledeni kristali poprimaju oblik cveta biljke čije je ulje dodato.
Upravo na tome se bazira teorija da voda poprima lekovita svojstva materija ili biljaka. Zanimljivo je da, iako se bezbroj puta razredi, kristali vode ostaju isti i lekoviti su baš kao i prilikom najjače koncentracije biljaka. Na tome se bazira i homeopatija, a homeopate rastvaraju supstance sve dok one postanu nevidljive u vodi. Ali, čak i kada se to dogodi, blagotvorna dejstva razlaganih supstanci ostaju, što se objašnjava sposobnošću vode da “pamti”.

I dalje je tajanstvena. Mnogi stručnjaci smatraju da je voda živa. Kada stigne na zemlju, ona je potpuno čista, ne sadrži nikakve elemente. Istraživanja su pokazala da se prirodna izvorska voda sastoji od osamnaest različitih molekularnih jedinjenja i petnaest raznovrsnih jona, dok destilovana i “kišnica” ne sadrže te elemente. To znači da tek kada nastavi svoj put preko reka, mora, jezera, ona sakuplja i apsorbuje sve ono na šta naiđe.
Veruje se, takođe, da ona na svom putu ostvaruje mnogo veću interakciju sa ljudima, biljkama, mineralima, nego što je to do sada bilo poznato.
Pročitajte još i: Magična plava voda

Tekst: Ivana Mitrović
Antistres misao