Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / Krešimir Mišak u epizodi “Slobodan tok svesti”
Krešimir Mišak u epizodi “Slobodan tok svesti”

Krešimir Mišak u epizodi “Slobodan tok svesti”

Beograd, Dom omladine, 9. septembar od 21 do 23.30 h

Krešimir Mišak je autentični novinar, voditelj, rok muzičar i pisac naučne fantastike. Poznat je kao voditelj emisije “Na rubu znanosti” koja je postala vrlo popularna zbog polemisaja neobjašnjivih, paranormalnih fenomena i misterija.

Krešimir Mišak naučnu fantastiku počeo je da piše 1999. godine i od tada je napisao desetak kratkih SF priča. Dobio je SFERA nagradu za najbolju SF priču a 2005. godine objavljena mu je zbirka SF-priča “Zvjezdani rifovi”. Godinu dana kasnije izdao je knjigu “Telepatija i telekineza”, a potom “Svjetla na nebu – hronologija istraživanja NLO-a”, “Sve piše u novinama (…a ponešto i ne)”, “Sretan Vam kraj svijeta… kakvog ste poznavali”, “Putovati kroz vrijeme – zašto ne”, a najnovija se zove “Dečki, odjebite u skokovima”. Ima svoj bend pod nazivom “Hakuna Matata”, gde je gitarista i pevač.

Mišak o toku svesti: “Ono što je jedan stari fizičar Vilijam Tiler nazvao psihoenergetika, odnosno pitanje svesti je ono što danas nedostaje. Iako je svest glavna kada je percipiranje sveta oko nas, i nas samih u pitanju, mi ne znamo šta je ona ili odakle potiče. Čini mi se da smo premalo zaokupljeni bitnim stvarima o kojima se treba razmišljati. Širom sveta otkrivaju se nova područja koja su važna i sa kojima bismo trebali da se pozabavimo, a pojedinci zaista šire vidike.”
Karte se mogu kupiti na blagajni Doma Omladine kao i na svim prodajnim mestima eventima u zemlji i inostranstvu!
Domaćin događaja je Centar Novih Perspektiva a specijalan poklon za sve posetioce biće mini nastup etno grupe “Čudesmo & Shojica friends”.