Naslovna / Otvoreni um / Bez granica / Aleksandar Imširagić
Neka sudbina bude na vašoj strani
Aleksandar Imširagić Neka sudbina bude na vašoj strani

Aleksandar Imširagić
Neka sudbina bude na vašoj strani

Ovih dana predstavlja svoju novu, 11. po redu knjigu. Njome nas uvodi u potpuno novi svet astrologije, poimanja sudbine, i otkriva da svako od nas ima i svoje životinjske vodiče

Aleksandar Imširagić je međunarodno sertifikovani profesionalni astrolog, predsednik međunarodnog saveta za astrološko obrazovanje pri ISAR-u (International Society for Astrological Research) i direktor „Kepler“ Instituta za astrološka istraživanja i edukaciju u Beogradu.

U novoj knjizi „Duhovni životinjski vodiči“ širi vidike, i na bazu koju čini astrologija, uz pomoć meditacije, uči nas da sudbinu uzmemo u svoje ruke. Kakve veze životinje imaju s tim? Aleksandar objašnjava:
– Kada govorimo o životinjama u ovom kontektstu, mi zapravo pričamo o emotivnim strunama koje postoje u nama. Emocija nas obavezuje, vodi određenim tokovima u nama. Svaka od njih ima svoju životinjsku prirodu. Svako, kao što ima u sebi više emocija, ima i više životinja. Jedna od njih je primarna emocija, odnosno – primarna životinja. Ona je naš životni vodič. Svako teži tome da živi svoju pravu prirodu, da živi ono za šta je rođen, da je stabilan. Zato je važno da pronađemo našeg životnog vodiča.

Ko su naši vodiči senki
Aleksandar Imširagić kaže da u tom procesu koristi određene vrste testiranja, specijalno vođene meditacije i naravno natalnu kartu. Ukrštanjem tih podataka, dobija se jasan sistem za svakog od nas.
– Svaka životinja koju koristimo je kodirana u astrološkoj terminologiji. Kodovi koji su vama dati otkrivaju i ko je vaš životni, ali i vodič senki. Taj jednako važan deo nas, to je ona energija koju imamo ali je najmanje poznajemo, koja čoveka dovodi u disbalans. Važno je razumeti tu senku, pronaći ravnotežu s njom. Sve što je ranije bilo strah, što smo videli kao neprijatelje, počinje da radi za nas. To je energija koja je naša, ali zbog toga što smo je potiskivali, odbacivali, plašili se, mi tu energiju nismo koristili za nešto kreativno već se ona manifestovala kao problem.

Kako da se izbalansira negativna karma
Knjiga nas upoznaje sa čak 100 životinja, vodiča, i uči kako da komuniciramo sa našim glasnikom, odnosno vodičem poruke. Imširagić objašnjava da, ako prati pažljivo informacije u knjizi, svako od nas može da nauči da prima poruke i određene odgovore. Međutim, za otkrivanje vodiča senke i životnog vodiča ipak treba konsultovati stručne osobe, jer je reč o delikatnoj temi. Ovo je nešto potpuno novo kod nas, pa nas je interesovalo kako je došao do svih ovih saznanja.
– Dugo sam kao astrolog težio da napravim jedan sistem za isceljivanje, kako da se izbalansira negativna karma koju imamo. Upoznao sam Danijela Mejpla (Daniel Maple), šamana koji živi u Virdžiniji. On se bavi pravljenjem životinjskih vibratornih esencija. Bilo mi je interesantno, i krenuo sam da radim sa njim. Radio sam na tome da na astrološkom nivou kodiram svaku od tih esencija. Napravio sam čitav sistem, iz kojeg shvatamo da su svi planetarni kodovi živi entiteti, imaju svoju energestku vrednost izraženu u formi životinje, i sa kojom možemo da radimo.